Informatiebijeenkomst over ongezond snurken

Door: Bos Media Services

BEVERWIJK - Het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ) organiseert op woensdag 18 november 2015 een informatiebijeenkomst over snurken. Snurken lijkt misschien een onschuldig probleem, maar er kan een serieuze aandoening aan ten grondslag liggen: slaapapneu, ademhalingsstops tijdens de slaap. 

Wat is het, hoe herken je het en wat kan de gespecialiseerde slaappolikliniek van het RKZ betekenen? De nieuwe benadering met begeleiding in de levensstijl komt ook aan bod. Kenmerken van het Obstructief Slaap Apneu Syndroom (OSAS) zijn snurken, stoppen van de ademhaling tijdens de slaap, moe zijn overdag en concentratiestoornissen. Mensen met slaapapneu hebben onder meer een verhoogde kans op hart- en vaatziekten. Als gevolg van OSAS kun je last krijgen van stemmingswisselingen, concentratieproblemen of prikkelbaarheid.

Slaapapneu wordt op de informatieavond vanuit verschillende kanten belicht. Een greep uit de onderwerpen die de revue passeren: wat is apneu, hoe stel je de diagnose, wat zijn de risico's als je niet behandelt, wat kan de gespecialiseerde RKZ slaappoli betekenen voor u? Binnen deze poli wordt intensief (multidisciplinair) samengewerkt tussen de longartsen, slaapverpleegkundigen, keel-, neus- en oorartsen, kaakchirurgen en de tandartsenpraktijk in de Vondellaan.

Sprekers zijn longarts Erik Kapteijns, OSAS Zorgcoach Els Meijland en psychiater Arjen Tromp van het RKZ. De informatiebijeenkomst wordt gehouden van 19:15 tot 21:30 uur. De zaal is vanaf 19:00 uur open. De avond is bedoeld voor iedereen die deze aandoening heeft of denkt te hebben en alle andere belangstellenden. De toegang is gratis, aanmelden vooraf is verplicht. Dit kan via www.rkz.nl of telefonisch bij het patiëntenservicebureau, bereikbaar maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 16:00 uur via nummer 0251 265111.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing