Informatiebijeenkomst over palliatieve zorg

Door: Bos Media Services

BEVERWIJK - Op woensdag 12 november 2014 organiseert het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ) een informatieve avond over palliatieve zorg met de titel 'Baas in eigen behandeling'. Wie beslist wat over uw behandeling tijdens de laatste levensfase? Helpt het om een wilsverklaring te hebben? Wie maakt de keuzes als u dat zelf niet meer kunt? Wat is het verschil tussen palliatieve sedatie en euthanasie? Als ik zeg dat ik niet gereanimeerd wil worden, krijg ik dan nog wel de best mogelijke behandeling? Deze en meer cruciale vragen staan centraal.  

Praten over doodgaan is niet eenvoudig. Zowel patiënten als artsen vinden het vaak een moeilijk onderwerp. Maar het is wel heel belangrijk om het er over te hebben, zowel met je naaste familieleden als je huisarts of specialist.  Kennis over mogelijkheden en moeilijkheden in de laatste fase helpt om de juiste keuzes te kunnen maken. Ook is het voor de omgeving zinvol te weten wat je belangrijk vindt, wat je wilt en wat je niet wilt. Zo houd je zelf invloed. Daarom worden overal in het land, ook in het Rode Kruis Ziekenhuis, publieksbijeenkomsten gehouden over palliatieve zorg, de zorg die mogelijk is rond het levenseinde.

De bijeenkomst is georganiseerd in samenwerking met het netwerk Palliatieve Zorg Midden- en Zuid Kennemerland en vindt van 19:00 tot 21:00 uur 's avonds. De zaal gaat open om 18:45 uur. Tijdens deze avond zullen diverse aspecten besproken worden, waaronder reanimatie ja/nee; wat als de arts je niet meer beter kan maken; euthanasie en palliatieve sedatie in de praktijk; wat kan de huisarts voor je doen;  wat zijn de mogelijkheden in en buiten het ziekenhuis; thuis of in een hospice voor palliatieve zorg.

De sprekers zijn de huisartsen Marieke van Schie en Hanneke van der Reijden, longartsen Chris Rikers en Karin Pool, zorgspecialist Irma Kuiper en Margo Blank, coördinator Hospice Beverwijk. Gespreksleider is ds. Sandra Schaap, geestelijk verzorger in het RKZ. Er is volop gelegenheid tot het stellen van vragen.

De informatieavond wordt gehouden in het personeelsrestaurant van het Rode Kruis Ziekenhuis te Beverwijk. De toegang is gratis, maar uitsluitend op basis van aanmelding. Aanmelden kan via www.rkz.nl onder het kopje 'agenda' of telefonisch bij het patiëntenservicebureau, te bereiken via nummer 0251 265111 op werkdagen tussen 09:00 en 16:00 uur.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing