Informatiebijeenkomst 'ziekte van Parkinson'.

Door: Ab Jenema

BEVERWIJK - Het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ) organiseert op woensdag 8 maart (15:00-16:00 uur) een bijeenkomst over de ziekte van Parkinson voor patiënten, familie en andere belangstellenden.
Neuroloog Willem van der Meulen van het RKZ geeft informatie en beantwoordt vragen over deze ziekte.

Parkinson
De ziekte van Parkinson is een ziekte van de hersenen. Patiënten kunnen uiteenlopende klachten hebben. Diverse onderzoeken naar de oorzaak van de ziekte van Parkinson zijn gedaan, maar een duidelijke oorzaak is helaas nog niet gevonden.
Waarschijnlijk zijn meerdere oorzaken samen verantwoordelijk voor het ontstaan van de ziekte van Parkinson.

Dopamine
In de hersenen maken zenuwcellen de stof dopamine aan. Dit is een neurotransmitter.  Dat wil zeggen; een 'stof' die nodig is om de signalen door te geven van de ene hersencel naar de andere.
Bij de ziekte van Parkinson sterven zenuwcellen in de hersenen af. Zo komt er minder dopamine in de hersenen en worden signalen daardoor niet goed doorgestuurd.

Klachten?
De ziekte van Parkinson veroorzaakt diverse klachten zoals trillen, stijve spieren, traagheid en een wat 'starre' gezichtsuitdrukking.
Maar ook moeilijk praten, slaapproblemen, problemen met nadenken en stemmingswisselingen kunnen symptomen zijn.

Locatie en aanmelden
Kom woensdag 8 maart 2023 naar het restaurant (2e etage) van het Rode Kruis Ziekenhuis, Vondellaan 13 te Beverwijk. Van 15:00 tot 16:00 uur (zaal open vanaf 14:30 uur) kunt u gratis aanschuiven.
U kunt zich aanmelden via het aanmeldingsformulier op de website: www.rkz.nl/agenda

 

 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing