Informatieloket van Tata Steel in Wijk aan Zee geopend

Door: Ab Jenema

IJMOND - Tata Steel opende vandaag het loket 'Tata Steel in de Buurt' in de Zwaanstraat 20 in Wijk aan Zee waar mensen welkom zijn met vragen over het bedrijf en meer informatie kunnen krijgen over de productieprocessen en de omgevingsmaatregelen uit de Roadmap 2030.

Hans van den Berg, directeur van Tata Steel in IJmuiden, opende vandaag samen met Bram Nugteren, projectmanager omgeving en overlast bij Tata Steel, de deuren van het loket in Wijk aan Zee. "Met Tata Steel in de Buurt willen we mensen verwelkomen en laten zien welke maatregelen we nemen om overlast in de omgeving te verminderen, maar ook in gesprek gaan met onze buren over hun vragen en opmerkingen," zegt Van den Berg.

Tata Steel vindt het belangrijk om hinder die de omgeving ervaart zoveel mogelijk te verminderen. Daarom is Bram Nugteren volledig vrijgesteld om alle bronnen van overlast op het terrein aan te pakken. "Naast de projecten uit de Roadmap, houd ik mij dagelijks bezig met het verbeteren van processen op het terrein van Tata Steel om overlast tegen te gaan. Dit betreft ingrepen en aanpassingen die direct effect hebben. Denk hierbij aan het verhogen van de geluidsmuur bij het nieuwe schrootpark of het aanpassen van de werkwijze bij de verwerking van converterslak," zegt Nugteren.

Bezoekers kunnen in het loket terecht met vragen en klachten. Daarnaast is er informatie over de Roadmap 2030 en alle projecten die daaronder vallen. Er is een ideeënbus, men kan informatie krijgen over de duurzaamheidsplannen en er kan via VR-brillen een kijkje worden genomen in de fabrieken. Er is een microscoop waarmee analyses van stofmonsters kunnen worden gedaan en omwonenden kunnen hun ervaring met overlast bespreken met aanwezige experts.

Openingstijden:

Maandag, woensdag en vrijdag van 09.00 – 16.00 uur
Iedere vierde donderdag van de maand van 18.00 – 20.00 uur
Iedere tweede zaterdag van de maand van 11.00 – 13.00 uur


Ten slotte worden er themadagen georganiseerd met presentaties van experts op het gebied van bijvoorbeeld milieu, duurzaamheid, innovatie en productontwikkeling. De data van deze themadagen zullen via het loket, onze website en social media worden bekendgemaakt.

 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing