Informatiemarkt Dagbesteding SIG Veelzijdig, kleinschalig en midden in de maatschappij

Door: Jan Pronk

BEVERWIJK - Stichting SIG houdt dinsdagavond 9 mei een informatiemarkt voor nieuwe cliënten over het diverse en veelzijdige dagbestedingsaanbod van de SIG in de regio Zuid- en Midden- Kennemerland. 

Een kinderboerderij, een theater, buurtwinkels met diensten voor wijkbewoners, een boodschappenbus voor oudere buurtbewoners, horecagroepen in buurtcentra, eigen winkeltjes in zorgcentra, een mobiele groenploeg, ambachtelijke ateliers, waaronder een glas-in-lood werkplaats; zomaar een greep uit het dagbestedingsaanbod van SIG/Wisselwerk Dagbesteding. 

De dagbesteding van SIG/Wisselwerk onderscheidt zich met zinvolle, originele en kleinschalige werkplekken met een maatschappelijke verbinding. Dat wil zeggen dat cliënten met hun producten en diensten van betekenis zijn voor de samenleving. Hierbij gaat het om wijkbewoners, organisaties/instanties en ondernemers. 

Kenmerkend voor de dagbesteding van de SIG is ook, dat cliënten zelf de werkplek(ken) kunnen kiezen, die het beste bij hun wensen, talenten en ontwikkelingsmogelijkheden past, of die nu in Beverwijk, Heemskerk of Haarlem gevestigd is. Dagbesteding op maat dus. Een dagbestedingspakket (meerdere werkplekken) kan ook. Dit is mogelijk, omdat de SIG het vervoer in eigen beheer, met vrijwilligers, uitvoert, zonder de reguliere 8 km.-grens. Bijzonder is voorts het scholingsaanbod voor cliënten van de dagbesteding, dat de SIG in samenwerking met collega-organisatie Stichting Odion verzorgt. 

Tijdens de informatiemarkt kunnen nieuwe cliënten en hun verwanten kennismaken met het verrassende dagbestedingsaanbod van de SIG in de hele regio Zuid- en Midden- Kennemerland. Met informatiekramen, presentaties, persoonlijke info, video’s, ervaringsverhalen en cadeauartikelen van de ateliers in Dagcentrum Wisselwerk. 

De informatiemarkt wordt gehouden op dinsdagavond 9 mei 2023, van 19.00 – 21.00 uur in het Siggy Theater, Schans 8 in Beverwijk. Aanmelden via [email protected]

 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing