Infra Consult Van Dooren zet de eerste duurzame stappen van project Kagerweg Energiepositief

Door: Ab Jenema

IJMOND - In juni 2017 startte het grootse GreenBiz-project Kagerweg Energiepositief met de intentie bedrijventerrein Kagerweg/Wijkermeer energiepositief te maken. Inmiddels hebben meer dan dertig ondernemers zich aangesloten. Na de inventarisaties en energieonderzoeken is nu, ruim een half jaar later, Infra Consult Van Dooren het eerste bedrijf dat concrete stappen neemt richting een toekomstbestendige, duurzame onderneming.

Direct actie
“Het is een prachtig initiatief. We waren al bezig met onderzoek naar besparings- en verduurzamingsmogelijkheden toen dit project voorbij kwam. We hebben de kans direct gegrepen”, aldus directeur Rob van Dooren. Na het ontvangen van het energierapport, waarin overstappen naar ledverlichting en het gebruiken van zonne-energie naar voren kwamen als individuele maatregelen, is Infra Consult Van Dooren direct overgegaan tot actie. “De ledverlichting zit er inmiddels in en we verwachten op korte termijn de zonnepanelen te kunnen installeren.”

“We zien de waarde van ons pand stijgen”
Infra Consult Van Dooren ziet financiële voordelen in de verduurzaming, maar vindt het ook leuk om met eigen energie bezig te zijn. “We zien de waarde van ons pand stijgen, we leveren een bijdrage aan de duurzame trend die gaande is, er is kans op gunningsvoordeel bij aanbestedingstrajecten.” Nu er individuele maatregelen getroffen zijn, kijkt Rob van Dooren uit naar het collectieve onderdeel van het project. “Hopelijk gaan we iets doen met warmte, want we gebruiken nu nog wel gas.”

Voor zichzelf en voor het terrein
Rob van Dooren is niet alleen voor zichzelf enthousiast over verduurzaming. Sinds december 2017 rijdt hij in een elektrische auto, die hij gebruikt voor bezoeken aan klanten en projecten in de regio. Daarnaast ziet hij de meerwaarde van verduurzaming voor het hele terrein. “Het versterkt het imago van het hele bedrijventerrein. Het wordt aantrekkelijker voor bedrijven om zich hier te vestigen en dat is voor alle ondernemingen hier mooi.”

Samen verduurzamen
Het project Kagerweg Energiepositief biedt ondernemers de kans om gezamenlijk hun panden en bedrijventerrein kostenneutraal, grootschalig en flexibel te verduurzamen. Inmiddels hebben 31 bedrijven zich aangesloten bij het project.

U kunt nog aansluiten
Aan ondernemers die nog niet meedoen, geeft Rob van Dooren de tip om in actie te komen. “Alle bedrijven vinden duurzaamheid belangrijk voor hun eigen onderneming, dus neem die stap! Plus, het levert financieel resultaat op.” Het doel van Kagerweg Energiepositief is het gehele bedrijventerrein energiepositief maken. U kunt dus nog steeds aansluiten bij dit unieke project.

Bent u gevestigd op het terrein en heeft u interesse? Meer informatie vindt u op www.greenbizijmond.nl/kagerwegenergiepositief. Ook kunt u via GreenBiz uw vragen stellen voor de ondernemers die inmiddels gestart zijn met het traject. Hiervoor kunt u contact opnemen via [email protected].

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing