Inloopavond op 12 maart over herinrichting Alkmaarseweg-Zuid

Door: Jan Pronk

BEVERWIJK – Dit jaar gaat de gemeente Beverwijk aan de slag met de herinrichting van de Alkmaarseweg-Zuid. Met als doel: een aantrekkelijke straat en een fijne woonsfeer. De belangrijkste reden voor de nieuwe inrichting is de huidige staat van de weg. Bewoners, ondernemers en instellingen worden actief betrokken bij de planvorming.

De aftrap wordt gegeven tijdens een inloopavond op 12 maart. Bewoners, ondernemers en andere direct betrokkenen zijn tussen 18.30 en 21.00 uur welkom in het Kennemer Theater. Daar kunnen ze met de gemeente in gesprek over het voorlopig ontwerp dat is opgesteld voor de Alkmaarseweg-Zuid.

Ruimte op straat is beperkt

De Alkmaarseweg is een smalle straat. Voor de inrichting moet de gemeente zich aan de landelijke eisen houden, zoals maten voor de stoep, de weg, de parkeervakken en het fietspad. Om hier zo goed mogelijk over in gesprek te gaan, komen er drie klankbordgroepen. “De Alkmaarseweg is namelijk te lang om alles in één of twee klankbordgroepen te bespreken,” zegt projectleider Eswald Loohuizen. “Hiermee zetten we voor een specifiek deel van de weg de juiste kennis van bewoners en omwonenden in. Natuurlijk kunt u ook meedenken over andere delen van de weg.”

Wat is een klankbordgroep?

Een klankbordgroep bestaat uit wijkbewoners, gebruikers, scholen, bedrijven en instellingen. De gemeente gaat in gesprek over het gebruik van de weg, over onveilige situaties, over de voorgestelde voorrangspleinen, maar ook over hulp bij het vergroenen van privé-grond.

Meedenken over definitief ontwerp 

Na het voorlopig ontwerp wordt in het tweede kwartaal van 2024 een definitief ontwerp opgesteld. Loohuizen: “Ook dan heeft de gemeente lokale kennis en inzichten nodig, want alleen samen komen we tot de beste ideeën. Hoe denkt u bijvoorbeeld over het gebruik van duurzame materialen? Maar ook belangrijk: hoe zorgen we ervoor dat de straat goed bereikbaar blijft tijdens de werkzaamheden?”

Op www.alkmaarseweg.nl stelt de projectleider zich voor en wordt het voorlopig ontwerp en de participatie toegelicht aan de hand van eerdere video’s.

 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing