Inloopbijeenkomst over renovatie Velsertunnel

Door: Ab Jenema

BEVERWIJK – Op dinsdag 29 maart 2016 is er een informatiebijeenkomst over de renovatie van de Velsertunnel in het Stadhuis van Beverwijk. Iedereen is van harte welkom tussen 17.00 en 20.00 uur. Aanmelden is niet nodig.

 

Tijdens de bijeenkomst kan men filmmateriaal en een 3d-tafel met de omleidingsroutes bekijken en vragen stellen over de sluiting van de tunnel en de bereikbaarheid van de IJmond. Medewerkers van Rijkswaterstaat (Velsertunnel), provincie Noord-Holland (N197/Velsertraverse), Connexxion (bus 73 en 74) en IJmond Bereikbaar en van de gemeente Beverwijk zijn aanwezig om informatie te geven en vragen te beantwoorden..

 

Renovatie Velsertunnel

De Velsertunnel tussen Beverwijk en Velsen is bijna 60 jaar oud en toe aan groot onderhoud. Daarom voert Rijkswaterstaat vanaf 15 april 2016 een grootscheepse renovatie uit. De tunnel gaat dan negen maanden helemaal dicht. Rijkswaterstaat vergroot de doorrijhoogte, bouwt nieuwe vluchtwegen en vervangt alle installaties (zoals het brandmeldsysteem en de ventilatie). Om te zorgen dat de tunnel tot aan de renovatie veilig blijft, voert Rijkswaterstaat regelmatig extra inspecties en onderhoud uit. Na de werkzaamheden voldoet de Velsertunnel, ruimschoots voor de wettelijke deadline 2019, aan de nieuwe Tunnelwet.

  

Meer informatie

Op www.rijkswaterstaat.nl  ‘projectpagina A22: renovatie Velsertunnel’ staat meer informatie. Vragen over hoe men tijdens de tunnelsluiting kan reizen? Via Facebook en Twitter @Velsertunnelrws worden die zo goed mogelijk beantwoord. Men kan ook bellen naar de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002.

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing