INLOOPCONCERT IN DE DORPSKERK HEEMSKERK

Door: Ab Jenema

IJMOND - In de zomermaanden juni , juli en augustus is de Dorpskerk Kerkplein 1 open van 14.30-16.30 uur. Op  vrijdagmiddag  23 juni  2017  van 15.30-16.00 uur  geeft de vaste organiste Anja van der Ploeg op het prachtige historische Knipscheer-orgel    een  inloopconcert waaraan de professionele sopraan Cobi de Bruin en de alt Mariëtte van Berkum  hun medewerking zullen verlenen.

Op het programma staan  o.a. mooie duetten voor sopraan en alt van o.a. A.Vivaldi  ( Te Deum Laudamus  uit Gloria ),W.A.Mozart ( Ave Maria ),  L.Delibes ( Bloemenduet uit Lakmé ) , A.Lloyd Webber ( Pie Jesu uit Requiem ),G.F.Händel ( Dank sei dir, Herr, altsolo ).
Cobi de Bruijn , sopraan  studeerde zang aan het Fontys Conservatorium te Tilburg. Als solist werkte zij al vele malen samen met diverse koren in binnen- en buitenland. Tijdens een van deze buitenlandse optredens zong zij als solist in de Dom van Milaan. Tijdens de 5- en 10-jarige herdenkingsbijeenkomsten van de Stichting Veteranenziekte in Westfriesland heeft zij als solist meegewerkt aan de muzikale opluistering. Ze heeft verschillende  CD opnames gemaakt met diverse musici  en ze zingt o.a. samen met
de alt Mariëtte van Berkum  in het Zang Trio Comare .

Mariëtte van Berkum,alt  maakte vanaf 1992 tot 2016 deel uit van het ensemble Bamestra’s Collectief, voor 2007 Poldervokaal geheten. Het ensemble bestond uit circa tien (semi-)professionele zangers en zangeressen. Vanaf 1993 heeft ze  als soliste meegewerkt aan verschillende concerten van koren .Als alt-soliste heeft ze onder andere de Alt-rhapsodie van Brahms, de Petit Messe Solennelle van Rossini, delen uit Orpheo et Euridice van von Gluck, Rejoice of the lamb, van Benjamin Britten, het Gloria van Vivaldi, de Stabat Mater van Pergolesi en de Matthäuspassion van J.S. Bach met verschillende koren  (o.a. het Vocaal Ensemble Musica Sacra )  uitgevoerd. Vanaf 2008 maakt ze deel uit van het ensemble Voces Cyriaci  in Hoorn en ze studeert momenteel zang bij Maria Rondèl.

Anja van der Ploeg  is afgestudeerd aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam voor orgel, piano en kerkmuziek. In verschillende kerken en plaatsen( Heemskerk(Dorpskerk en Morgensterkerk, Wijk aan Zee ( St.Odulphuskerk,IJmuiden (Ichthuskerk ); Lisse (Pauluskerk-en Grote kerk , Rijnsburg (Grote Kerk)  is zij  werkzaam  en als uitvoerend musicus geeft zij regelmatig concerten, solistisch of tesamen met solisten, zowel instrumentaal als vocaal, ook in het buitenland .Zij vormt  een vast duo met een dwarsfluitiste en in deze combinatie (piano en of orgel en dwarsfluit) geeft zij regelmatig concerten. Bij verschillende koren is zij de vaste begeleider(o.a.Themakoor )  en zelf geeft ze leiding aan verschillende koren  en aan ad hoc ensembles zoals   Het Vocaal Ensemble Musica Sacra . Verder geeft zij zowel orgel als pianoles in diverse plaatsen en kerken en heeft ze een uitgebreide privé-lespraktijk voor alle leeftijden.

Tijdens de openstelling van de kerk is er tevens gelegenheid om een kaarsje
op te steken, even te onthaasten  en te genieten van het prachtige interieur van deze mooie historische kerk. Verder ligt er in de Dorpskerk een inkijkboek over de Dorpskerk met allerlei wetenswaardigheden .
Iedereen is van harte uitgenodigd het concert bij te wonen.Na afloop zal een vrijwillige financiele bijdrage worden gevraagd ter bestrijding van de onkosten.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing