Inloopconcert in dorpskerk Heemskerk

Door: Cor Beumer

HEEMSKERK - In de maanden juni, juli en augustus is de Heemskerkse dorpskerk, gevestigd aan Kerkplein 1, elke vrijdagmiddag tussen 14.30 en 16.30 uur opengesteld voor het publiek. Op vrijdagmiddag 10 augustus geeft de vaste organiste Anja van der Ploeg tussen 15.00 en 15.30 uur een inloopconcert op het prachtige historische Knipscheer-orgel. De in Heemskerk wonende tenor Gerard Beentjes zal daarbij haar muzikale gast zijn. Op het programma staan werken van ondermeer Sweelinck, Frescobaldi, Bach en Händel.

Anja van der Ploeg is afgestudeerd aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam voor orgel, piano en kerkmuziek. Ze is vaste organist van verschillende kerken in onder andere Heemskerk, Wijk aan Zee, IJmuiden en Lisse. Daarnaast geeft zij regelmatig concerten en vormt zij een duo met dwarsflutist Njola Ritzen. Anja van der Ploeg heeft een drukke lespraktijk voor piano en orgel.

Tijdens de openstelling van de kerk is er ook gelegenheid een expositie van schilderijen te bezichtigen. De tentoongestelde schilderijen zijn onder ander afkomstig van leden van de kerkgemeente. De toegang is gratis.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing