INLOOPCONCERT MET FAMILIE PAANANEN in Heemskerk

Door: Ab Jenema

IJMOND - In de zomermaanden juni , juli en augustus is de Dorpskerk Kerkplein 1 open van 14.30-16.30 uur. Op  vrijdagmiddag  18 augustus  2017 van 15.30-16.00 uur geeft de vaste organiste Anja van der Ploeg op het prachtige historische Knipscheer-orgel  een Inloopconcert waarbij de familie Paananen  hun medewerking zullen verlenen. Het

programma vermeldt werken voor verschillende combinaties zoals cello en piano (Arvo Pärt : Spiegel im Spiegel ) orgel solo, cello solo ( Psalm van Perttu Kivilaakso )(,violen en piano  (A. Vivaldi ) , strijkersensemble (G.Ph. Telemann ) , Strijkersensemble en piano (Concerto van  G.F.Händel ).  Kortom een zeer gevarieerd programma.

Jussi Paananen en Jeanny Beerkens studeerden aanvankelijk in Kuopio (Finland),

Rotterdam en Amsterdam.  Ze ontmoetten elkaar tijdens de Daniel muziekdagen te Zeist 

en vormden  het Hobbemakwartet en later het Hobbematrio. Jussi is verbonden als

viooldocent aan de muziekschool Triade te Den Helder en Toonbeeld te Castricum.

Jeanny is als cellodocente verbonden aan de muziekschool Amstelveen en Bloemendaal.

Van jongs af aan gaan de kinderen mee naar concerten en muziekscholen. Natuurlijk is mee - doen veel leuker dan toekijken en dus krijgen Pauli en Fransien al gauw viool en celloles.
Er worden ook cursussen gevolgd en prijzen gewonnen op concoursen en dan wordt Pauli 

concertmeester van het NJSO en Fransien gaat aan de Sibelius Academie in
Helsinki studeren.Samenspelen deden Pauli en Fransien al regelmatig, maar met de ouders isdan weer een hele belevenis. 

De organiste Anja van der Ploeg is afgestudeerd aan het Sweelinck Conservatorium voor Hoofdvak orgel,Kerkmuziek en daarnaast ook piano. Ze speelt in verschillende kerken o.a.

in Heemskerk de Dorpskerk en Morgensterkerk. Als uitvoerend musicus treedt zij niet alleen

solistisch op, maar ook met andere instrumentalisten en of vocalisten zowel in binnen-als buitenland. Ze vormt een vast duo met een dwarsfluitiste. Verder begeleidt ze verschillende koren , leidt zelf  verschillende koren en het Vocaal Ensemble Musica Sacra en heeft ze een uitgebreide privé-lespraktijk. 

Tijdens de openstelling van de kerk is er tevens gelegenheid om een kaarsje   op te steken, even te onthaasten  en te genieten van het prachtige interieur van deze mooie historische kerk. Verder ligt er in de Dorpskerk een inkijkboek over de Dorpskerk met allerlei wetenswaardigheden . Iedereen is van harte uitgenodigd het concert bij te wonen.  Er zal na afloop een vrijwillige  financiële bijdrage worden gevraagd.

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing