Inloopconcert op 12 augustus in dorpskerk

Door: Ab Jenema

HEEMSKERK - In de zomermaanden juni, juli en augustus is de Dorpskerk Kerkplein 1 open van 14.30-16.30 uur. Op vrijdagmiddag 12 augustus 2016 van 15.30-16.00 uur geeft de vaste organiste Anja van der Ploeg op het prachtige historische Knipscheer-orgel  een inloopconcert. Aan dit concert zullen meewerken drie sopranen Marja Westerbeek, Ineke Bos en José Gunsing en de dwarsfluitiste  Rieneke Weber. Op het gevarieerde programma staan o.a.werken voor zang en orgel /piano van César Franck(Panis Angelicus), Camille Saint-Saëns (Ave Maria), Andrew Lloyd Webber (Pie Jesu), Jacques Offenbach (Schöne Nacht, du liebes Nacht). Verder zal het aandeel met de dwarsfluitiste Rieneke o.a.zijn :Joh.Seb.Bach (Sonate in g kl.t.), Wolfgang Amadeus Mozart (Andante in C), Claude Debussy (Pour invoquer Pan, Dieu du Vent d´été); Massenet (Méditation) en Astor Piazolla (Libertango) afgewisseld met  orgelrepertoire.

 

De fluitiste Rieneke Weber studeerde dwarsfluit bij Eugénie van der Grinten aan het Alkmaars Conservatorium. Daarna volgde zij lessen bij Abbie de Quant en vervolgde haar studie aan het Rotterdams Conservatorium bij Jacques Zoon, toen eerste fluitist van het Concertgebouworkest. Ze was verbonden aan het Bachorkest van de Westerkerk in Amsterdam. Dit orkest, bestaande uit beroepsmusici, speelde tientallen jaren een groot aantal Cantates en Passies. Als dwarsfluitdocente is zij verbonden aan de muziekschool Jaap Prinsen in Bloemendaal. Al vanaf het begin van haar studie is zij lid van het Aiolus Fluitkwartet. Verder is zij verbonden aan het dubbel blaaskwintet “ Nieuwe Maten” o.l.v. Herman Draaisma.

 

De organiste Anja van der Ploeg is afgestudeerd aan het Sweelinck Conservatorium voor Hoofdvak orgel (Bernard Bartelink en Hans van  Nieuwkoop), kerkmuziek en daarnaast ook piano. Ze speelt in verschillende kerken o.a. in Heemskerk de Dorpskerk en Morgensterkerk. Als uitvoerend musicus treedt zij niet alleen solistisch op, maar ook met andere instrumen-talisten en of vocalisten zowel in binnen-en buitenland. Ze vormt een vast duo met een dwarsfluitiste. Verder begeleidt ze verschillende koren, leidt zelf  een kinderkoor en het Vocaal Ensemble Musica Sacra en heeft ze een uitgebreide privé-lespraktijk. 

 

Tijdens de openstelling van de kerk is er tevens gelegenheid om een kaarsje op te steken, even te onthaasten en te genieten van het prachtige interieur van deze mooie historische kerk. Verder ligt er in de Dorpskerk een inkijkboek over de Dorpskerk met allerlei wetenswaardigheden . Iedereen is van harte uitgenodigd het concert bij te wonen. Er zal na afloop een vrijwillige financiële bijdrage worden gevraagd.

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing