Inloopspreekuur Hospice Groep in bibliotheek

Door: Bos Media Services

Het 'Bijna-Thuis-Huis' aan de Zeestraat.

BEVERWIJK - Als het levenseinde dichterbij komt, moet er veel geregeld worden. Veel mensen willen het liefst thuis blijven om te sterven.  Daarvoor is vaak dag en nacht intensieve verzorging nodig. De medische en verpleegkundige zorg is dan wel in handen van de huisarts en de wijkverpleging, maar de overige zorg komt toch gewoon voor rekening van de partner en/of de familie. En dat is zwaar, vaak tè zwaar!

De Stichting Hospice Groep Midden-Kennemerland kan dan bij de zieke thuis ondersteuning geven. Met de aangeboden zorg thuis wordt getracht de kwaliteit van het leven zo optimaal mogelijk te houden. Voor de zieke zelf, maar in niet mindere mate voor de partner. Want ook mantelzorgers hebben behoefte om er even 'uit' te gaan, de boodschappen te doen of een uurtje rustig te gaan slapen. Maar ook om naar hun wekelijkse kaartavond of de tennisbaan te gaan. Voor hen heel belangrijk om dat te blijven doen. Op dat soort momenten kan, in overleg, de zorgtaak van de mantelzorger overgenomen worden. De grote groep vrijwilligers van de stichting is hier speciaal voor getraind en deze zorg is geheel gratis.

Als de ondersteuning thuis niet (meer) geboden kan worden, dan biedt het Hospicehuis wellicht een oplossing. Het 'Bijna-Thuis-Huis' is gevestigd in een grote oude karakteristieke villa aan de Zeestraat. Het huis is ingericht voor verblijf van mensen die in de terminale fase zijn en die nog een levensverwachting van ongeveer drie maanden hebben. Er zijn vier gastenkamers met eigen badkamer, een gemeenschappelijke huiskamer, keuken en binnentuin met vijver. De verpleegkundige hulp wordt gegeven door een fijn team van palliatief geschoolde verpleegkundigen. De eigen huisarts kan meestal de behandelend huisarts blijven.

De  huiselijke sfeer wordt zoveel mogelijk nagestreefd (bijna net als thuis). Voor verblijf in het 'Bijna-Thuis-Huis' wordt een kleine financiële bijdrage gevraagd. In een intakegesprek met één van de coördinatoren komen alle vragen aan bod en zal bekeken worden op welke wijze ondersteuning geboden kan worden. Het werkgebied van de stichting is Beverwijk, Wijk aan Zee, Velsen-Noord, Heemskerk, Uitgeest, Castricum en Bakkum.

Op vrijdagmiddag 16 september 2016 houdt De Stichting Hospice Groep Midden-Kennemerland een inloopspreekuur in de bibliotheekvestiging Beverwijk van 13:30 tot 16:30 uur. Je kunt hier met al je vragen terecht. Er is ook een boekentafel over het thema 'Ongeneeslijk ziek zijn' en daarop volgend het einde van het leven. De bibliotheek is te vinden aan het Kerkplein 5.

Meer info: www.hospice-beverwijk.nl.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing