Inloopspreekuur IJmonds Autisme Loket

Door: Jan Pronk

IJMOND - Heb jij of iemand in je omgeving de diagnose autisme gekregen, bijvoorbeeld je partner of je kind?
En heb je daar vragen over? Het team van het IJmonds Autisme Loket denkt graag met je mee. Al sinds mei 2011 organiseren ervaringsdeskundigen en professionals van het IJmonds Autisme Loket een inloop waar je gratis terecht kunt met al jouw vragen over autisme.

Donderdag 23 februari vind je hen weer in de bibliotheek van Heemskerk aan het Maerten van Heemskerckplein. Zij zitten daar in de even weken op donderdagmiddag van 13.00 uur tot 15.00 voor je klaar. Je bent welkom om geheel vrijblijvend een kop koffie/thee te komen drinken, je verhaal te doen of je vragen te stellen. 

Saskia: “Ik ben moeder van twee kinderen met autisme, en als ouders hebben wij onze manier van opvoeden behoorlijk moeten aanpassen”. Opvoeden is vaak al ingewikkeld genoeg en als autisme ook nog eens om de hoek komt kijken, kan dat best een behoorlijke uitdaging en intensief zijn. Het kan moeilijk zijn om aan de mensen om je heen uit te leggen waar je in het dagelijks leven tegenaan loopt. Hoe fijn is het dan om met gelijkgestemden je verhaal te kunnen delen. Pascal: “Toen ik net de diagnose kreeg was het voor mij een ware zoektocht om de juiste begeleiding te vinden. Deze zoektocht kunnen wij als team verkorten omdat wij een goed overzicht hebben van alle aanbieders in de regio.” 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing