Inschrijving Gitaarfestival IJmond gestart

Door: Ab Jenema

BEVERWIJK -  Op zondag 2 oktober 2016 vindt het tweede IJmond Gitaarfestival plaats op het Kerkplein in Beverwijk. Iedereen die een gitaar bespeelt kan meedoen, jong en oud, beginneling of gevorderd. Er zijn wederom vijf podia, waar alle gitaarstijlen worden gepresenteerd, in het Kennemer Theater, in de Grote Kerk, in Cultureel café Camille en oo het Kerkplein waar om 13.00 uur de opening plaats vindt. Om 17.00 uur is de sluiting.

Tot en met 18 september bestaat de mogelijkheid zich op te geven voor één van de podia voor klassiek, jazz/blues, pop/rock, folklore zoals flamenco of Iers, en singer- songwriter met gitaar.

De aanmeldingen kunnen per e-mail plaats vinden op [email protected].

 

Het is de bedoeling dat akoestisch of licht versterkt wordt gespeeld alleen of met meerdere gitaristen. De muziekscholen in de IJmond verlenen hun medewerking met de gitaardocenten en de gitaarleerlingen, maar ook gevorderden die thuis of op feestjes spelen worden van harte uitgenodigd om op één van de podia te spelen. Er zijn geen kosten aan verbonden, evenals voor de bezoekers die hun familie, vrienden of kennissen op alle vijf podia willen aanmoedigen.

 

In de Grote Kerk organiseert Nicolay Totev het klassieke podium waar evenals vorig jaar een vierstemmig gitaarconcert door hem is gecomponeerd waarvoor elke gitarist zich kan opgeven. Beginnelingen en gevorderden worden uitgenodigd elke donderdag in september in de Grote Kerk te komen repeteren van 17.00 tot 18.00 uur om een geslaagde uitvoering te geven.

Op de vier andere podia worden de programma’s samengesteld door bekende gitaarspelers. Vincent Hiemstra coördineert het podium in het Kernnemer Theater voor blues/jazz. Flip Kleine heeft de regie op het podium pop/rock op het Kerkplein. Andre Uitgeest verzorgt het podium folklore in het Kennemer Theater en René van Zutphen organiseert het podium voor singer-songwriters in Cultureel café Camille.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing