Voorstel Wijckerpoort door inspectie afgekeurd

Door: Bos Media Services

BEVERWIJK - De voorstellen die Strukton als spoorbeheerder tot nu toe heeft gedaan voor het oplossen van de problemen rond parkeerterrein Wijckerpoort zijn afgekeurd door de Inspectie voor Leefomgeving & Transport. De inspanning blijft erop gericht op zo kort mogelijke termijn tot een oplossing te komen. 

Afgelopen vrijdag voerde de gemeente Beverwijk overleg met Strukton en andere partijen bij NS over de afgesloten spoorwegovergang. Door een storing werken de spoorbomen niet goed en uit veiligheidsoverwegingen werd toen eenzijdig door Strukton besloten de overweg dicht te houden. Daarmee is het parkeerterrein Wijckerpoort, dat achter de spoorlijn ligt, ontoegankelijk te worden.

In het overleg van vrijdag werd afgesproken om op korte termijn een oplossing te zoeken zodat de toegang tot het parkeerterrein Wijckerpoort weer op een veilige manier open kan. Het college van B&W houdt de mogelijkheid van een kort geding open en heeft daarom zekerheidshalve bij de rechtbank een datum gevraagd voor een kort geding. De inzet van het kort geding is: openstelling van de toegang tot de Wijckerpoort op een veilige manier.

advertenties

Verhuis- en Transportbedrijf Johan Post
Fietspoint
Autoverzekering vergelijken
Café-Biljart Carillon
Bloemsierkunst De Duinroos
Energie vergelijken
Beverwijkse Koeriersdienst en Stadspost
Goedkoopste Energieleverancier
TarwegrasKoning
Energie Vergelijken
Energievergelijker
Lenary.nl
Kentekencheck
Sim Only Check
goedbegin.eu
Vergelijk vaste lasten
Startpagina24.com
Ikvergelijk.nu
Online Casino Informatie
Telefoon.nl
Creditcard.nl