Verklaring dementievriendelijke gemeente

Door: Bos Media Services

REGIO - Wethouders van de gemeenten Velsen, Uitgeest, Beverwijk, Castricum en Heemskerk ondertekenen aanstaande maandag een intentieverklaring om te komen tot een dementievriendelijke gemeente. De ondertekening vindt plaats in 'Goed voor Elkaar' in Heemskerk. 

In een dementievriendelijke gemeente draait het om het gemakkelijker maken van het dagelijkse leven van mensen met dementie en hun naasten. Een gemeenschap waarin iedereen goed omgaat met dementie: van bakker en buurman tot sportclub en wijkagent.

In het kader van de dementieweek, (21 tot 26 september 2015) zijn verschillende organisaties getraind in het herkennen van de signalen van dementie en het vervolgens omgaan met mensen met dementie. 'Goed voor Elkaar', tweedehands kledingboetiek en biologische theeschenkerij, is daar één van.

Na ondertekening van de intentieverklaring overhandigt wethouder Cees Beentjes van de gemeente Heemskerk aan 'Goed voor Elkaar' de eerste 'dementievriendelijke' sticker van Alzheimer Nederland, waarmee zij kunnen laten zien dat zij een dementievriendelijke organisatie zijn.

advertenties

Fietspoint
Autoverzekering vergelijken
Café-Biljart Carillon
Bloemsierkunst De Duinroos
Energie vergelijken
Goedkoopste Energieleverancier
TarwegrasKoning
Energie Vergelijken
Energievergelijker
Lenary.nl
Kentekencheck
Sim Only Check
goedbegin.eu
Vergelijk vaste lasten
Startpagina24.com
Ikvergelijk.nu
Online Casino Informatie
Telefoon.nl
Creditcard.nl
huizenmarkt.nl
Independer
TV Expert
Radio Control Expert
SimOnly Discount
Outdoor kleding
Uitvaartverzekering.nl
HaardenExpress
Zakelijk bankieren
Wedden op het WK
Uitvaartverzekering vergelijken