Verklaring dementievriendelijke gemeente

Door: Bos Media Services

REGIO - Wethouders van de gemeenten Velsen, Uitgeest, Beverwijk, Castricum en Heemskerk ondertekenen aanstaande maandag een intentieverklaring om te komen tot een dementievriendelijke gemeente. De ondertekening vindt plaats in 'Goed voor Elkaar' in Heemskerk. 

In een dementievriendelijke gemeente draait het om het gemakkelijker maken van het dagelijkse leven van mensen met dementie en hun naasten. Een gemeenschap waarin iedereen goed omgaat met dementie: van bakker en buurman tot sportclub en wijkagent.

In het kader van de dementieweek, (21 tot 26 september 2015) zijn verschillende organisaties getraind in het herkennen van de signalen van dementie en het vervolgens omgaan met mensen met dementie. 'Goed voor Elkaar', tweedehands kledingboetiek en biologische theeschenkerij, is daar één van.

Na ondertekening van de intentieverklaring overhandigt wethouder Cees Beentjes van de gemeente Heemskerk aan 'Goed voor Elkaar' de eerste 'dementievriendelijke' sticker van Alzheimer Nederland, waarmee zij kunnen laten zien dat zij een dementievriendelijke organisatie zijn.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing