Inzenden voor Kreisprijs 2012 van start

Door: Cor Beumer

BEVERWIJK - Het Rode Kruis Ziekenhuis/Brandwondencentrum in Beverwijk reikt op 22 november voor de derde maal de ‘Kreisprijs’ uit. Iedereen die in 2011 of 2012 een artikel over brandwondenonderzoek heeft gepubliceerd of een voordracht over dit onderwerp heeft gehouden kan meedingen. De Kreisprijs bestaat uit een bedrag van 3000 euro en is bestemd voor nader onderzoek naar brandwonden.

Voordracht
De deadline voor het inzenden is 29 september. Op basis van de inzendingen nomineert de jury rond de zes kandidaten. Op een symposium over brandwonden, dat op 22 november door het Rode Kruis Ziekenhuis/Brandwondencentrum Beverwijk wordt georganiseerd, krijgen de genomineerden de gelegenheid een voordracht van 10 minuten te houden. Ter plekke wordt de winnaar van de Kreisprijs 2012 bekend gemaakt.

Jury
De jury van de Kreisprijs 2012 bestaat uit:

Dr. H. Boxma, voormalig chirurg Brandwondencentrum Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam, voorzitter

Dr. G.I.J.M. Beerthuizen, chirurg, intensivist, Brandwondencentrum Martini Ziekenhuis in Groningen

Dr. R.S. Breederveld, traumachirurg, Brandwondencentrum Rode Kruis Ziekenhuis te Beverwijk

Dr. R.W. Kreis, emeritus hoogleraar brandwondgeneeskunde, voormalig chirurg Rode Kruis Ziekenhuis

Mw. Drs. M.A.A. Acampo, Raad van Bestuur Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk

Meer informatie over de procedure staat op www.rkz.nl

Over de Kreisprijs
De ‘Kreisprijs’ voor het beste brandwondenonderzoek is op 30 oktober 2009 ingesteld door het Rode Kruis Ziekenhuis/Brandwondencentrum, ter gelegenheid van het afscheid van prof. dr. Robert Kreis. De Kreisprijs is bedoeld om (jonge) artsen en onderzoekers te stimuleren onderzoek te doen naar brandwonden en daarover te publiceren.

De prijs is een eerbetoon aan de man die zich 32 jaar als chirurg heeft ingezet in de brandwondenzorg. Behalve chirurg in het Rode Kruis Ziekenhuis was Kreis ook 10 jaar hoogleraar brandwondengeneeskunde aan de VU; een door de Nederlandse Brandwondenstichting ingestelde leerstoel.

Een van zijn belangrijkste bijdragen is verdere ontwikkeling van de Meek-Wall huidtransplantatie techniek; een doorbraak bij de behandeling van complexe brandwonden die inmiddels wereldwijd wordt toegepast.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing