IVN Kerstwandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen

Door: Ab Jenema

IJMOND - Op 2e Kerstdag organiseert het IVN Zuid-Kennemerland de jaarlijkse kerstwandeling door de Amsterdamse Waterleidingduinen in een hopelijk winters landschap. Even een frisse neus halen tijdens de feestdagen op een sfeervolle wandeling terwijl natuurgidsen van het IVN u meenemen op een boeiende reis door de natuur. Een kerstwandeling voor het hele gezin en neem de verrekijker mee!

 

Het mooiste en grootste industriegebied van Nederland ligt pal naast de deur: de Amsterdamse Waterleidingduinen. Een schitterend natuurgebied dat op het gebied van volksgezondheid (drinkwater) een belangrijke rol speelt. En een rijke natuur met een afwisseling die je nergens anders vindt. Het IVN Zuid-Kennemerland organiseert elk jaar boeiende winterwandelingen die vaak nog leuker zijn dan de zomerwandelingen. De dichte begroeiing in winterrust: de bladeren zijn verdwenen. Kun je zomers soms nog geen tien meter ver kijken, ´s winters ontrolt zich het hele gevarieerde landschap voor je ogen; je ziet door de bomen ineens weer het bos!

 

Vaak zie je in de winter meer details: de zware kromme takken van een majestueuze eik, de sporen van de laatste bronst. De damherten vaak verscholen in de zomer, nu zie je ze vaak in een grote groep bij elkaar. En ze blijven nog staan ook! Kijk naar afgevreten kegels van dennen en sparren: wie vrat ook alweer wat? De vruchten, zaden, sporen van vraat en mooie vergezichten! Het is allemaal te vinden en te bewonderen. Deze winterwandeling gaat ook langs de Oranjekom. Je ziet er vogels -wintergasten- die je er ´s zomers niet ziet. Kortom wie op deze kerstwandeling kennis wil maken met de prachtige natuur van de Amsterdamse Waterleidingduinen, moet zeker komen!

 

Vertrek om 13.00 uur bij de ingang Oase aan de Vogelenzangseweg. Deelname is gratis. Toegangskaart en tevens aanmelden verplicht. Aanmelden is alleen mogelijk via [email protected] Informatie bij Henriëtte Konst 06-53300651 of kijk op www.ivn.nl/zuidkennemerland.    

 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing