IVN start medio februari een korte groencursus

Door: Ab Jenema

 

IJMOND - IVN Midden Kennemerland organiseert vanaf medio februari een korte groencursus voor mensen die bij het wandelen of fietsen geïnspireerd raken door de natuur en graag meer willen weten over planten, bomen, vogels, insecten etc. Deze natuur cursus is een echte aanrader voor mensen die nieuwsgierig zijn over hun eigen gebied en geen lange cursus willen volgen. In 10 lesavonden en 7 buiten-excursies leert IVN een goede basis neer te leggen over de natuur en het landschap, kennis waarmee jezelf ook weer anderen kunt inspireren. 

Het was een hele leerzame cursus. Naast de theorie zijn vooral de buitenactiviteiten zeer boeiend. In korte tijd krijg je kennis over planten, bloemen, bomen en landschappen. Uiteraard leer je ook  determineren en het herkennen van bepaalde diersoorten. Het inspireert je en zet aan om je in specifieke onderwerpen te gaan verdiepen. Je snuffelt als het ware aan alle aspecten uit de natuur’.

Praktische informatie
De theorie avonden worden, in principe om de week,  gegeven op de dinsdag van 19.30 – 21.30 uur. Op een aantal zaterdagen worden er verschillende excursies ingepland.
De kosten voor de natuurcursus zijn slechts 125 euro en wij hopen uiteraard dat u na het volgen van deze cursus lid wil worden van IVN Midden-Kennemerland om daarmee nog meer mensen te betrekken bij de natuur.  De cursus start op zaterdag 18 februari bij het Koetshuijs, kasteel Assumburg in Heemskerk.

Inhoud programma
We beginnen op zaterdag 18 februari met een kennismaking op locatie, bij het Koetshuijs van kasteel Assumburg. We leren kijken naar het landschap en gaan aan de slag met het adopteren van een stuk terrein om het Koetshuijs. De theorieavonden vinden plaats op de dinsdagen, eveneens in het Koetshuijs. In een tweetal bijeenkomsten wordt ingegaan op landschapsveranderingen in het uitmondinggebied van het IJ, het Oer-IJ. Er is veel aandacht voor het leren herkennen van planten/bloemen/bomen. Tijdens excursies leren we de cursisten nog beter te kijken naar de natuur. Na een lesavond over vogels gaan we naar buiten om de kennis in de praktijk te brengen. We leren over insecten en hun invloed op de natuur. Daarbij komen alle zoogdiergroepen en amfibieën aan bod. We sluiten af met een heerlijke ochtend:  korren op het strand.

Cursusduur
De cursus start 18 februari en zal 17 juni zijn afgerond.

Docenten
De cursus wordt gegeven door verschillende IVN natuurgidsen en landschapsdeskundigen.

Bent u geïnteresseerd? Wilt u meer informatie? Voor het complete programma verwijzen we naar de website van IVN Midden Kennemerland, waar je direct kan inschrijven via https://www.ivn.nl/afdeling/midden-kennemerland/activiteiten/groencursus-ivn-midden-kennemerland

 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing