IVN Zuid-Kennemerland organiseert leuke excursie

Door: Ab Jenema

REGIO - Zondag 27 maart organiseert het IVN Zuid-Kennemerland een leuke excursie over vogels en hun zang in het bosrijke Elswout. Onze gevleugelde wintergasten zijn in maart verdwenen. De zomergasten zijn nog niet gearriveerd en de standvogels lijken even rust te hebben. Maar schijn bedriegt want in het nog kale bos is de bonte specht al aan het roffelen en is de boomklever op zoek naar een geschikte kandidaat om te paren.

Dit prachtige landgoed met herenhuis, koetshuizen en oranjerie ligt op de rand van de binnenduinen en een voormalige strandvlakte en dateert uit de 17e eeuw. Het begin van de lente is een goed moment voor een ontmoeting met de vaste bewoners van het bos en naast het genieten, ook te leren van hun zang. We kijken en luisteren tevens naar prachtige vogels als boomklever, zanglijster, staartmees, holenduif, pimpelmees, houtduif, roodborst, koolmees, vuurgoudhaan en winterkoning  U bent van harte welkom en vergeet niet uw verrekijker mee te brengen. Zeer geschikt voor beginnende vogelaars!

Aanvang om 10.00 uur bij het poortgebouw van Elswout, Elswoutlaan 12a, Overveen. Deelname is gratis. Dit is een excursie in het Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Graag aanmelden via www.np-zuidkennemerland.nl  of bellen kan ook di. t/m zo. via 023-5411123. Informatie bij Andries Mok, tel: 023 5322277 of kijk op  www.ivn.nl/zuidkennmerland

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing