Jaap van den Heuvel bestuursvoorzitter RKZ

Door: Bos Media Services

BEVERWIJK - Dr. Jaap van den Heuvel wordt de nieuwe bestuursvoorzitter van Het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ) onder voorwaarde van goedkeuring door de algemene vergadering van aandeelhouders. Conform verwachting start hij per 1 januari 2016. Van den Heuvel treedt tevens aan als lid van de hoofddirectie van Zorg van de Zaak, grootaandeelhouder van het Beverwijkse ziekenhuis. 

Naast het dagelijks bestuur van het ziekenhuis zal hij zich ook bezig gaan houden met de invulling van een landelijke ziekenhuisstrategie van Zorg van de Zaak. ,,Van den Heuvel is een gedreven en mensgerichte bestuurder met zeer veel zorg expertise bij wie alles om de patiënt draait'', aldus de voorzitter van de Raad van Commissarissen van het RKZ Rob Becker.

Van den Heuvel volgt Jeroen van Roon op die per 1 december 2015 toetrad tot de Raad van Bestuur van het Amsterdamse OLVG. Zittende bestuursleden van het ziekenhuis Doranne Hilarius en Caroline Beentjes: "In Jaap van den Heuvel hebben wij niet alleen een zeer ervaren ziekenhuisbestuurder gevonden, maar ook een prettig mens en collega die er naar uitkijkt om samen met ons de visie en ambitie van het ziekenhuis verder vorm te geven en te realiseren."

Van den Heuvel krijgt onder meer strategie, financiën en allianties in zijn portefeuille. Hij reageert: "Het RKZ is een echt doctors hospital, waarin de medische staf actief meedenkt over de koers van het ziekenhuis, de kwaliteit van zorg en patiënttevredenheid."

Op maandag 14 december 2015 legt de raad van commissarissen van het RKZ zijn benoeming ter finale goedkeuring voor, tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders. Pas daarna is deze officieel.

Staat van dienst
Van 1997 tot en met 2004 was Van den Heuvel al voorzitter van de Raad van Bestuur in het RKZ. Onder zijn leiding heeft het RKZ als eerste ziekenhuis in Nederland het ISO-9001 managementkwaliteitssysteem geïmplementeerd. Tot 1 januari 2016 is Van den Heuvel lid van de Raad van Bestuur van de Reinier Haga Groep en bestuursvoorzitter van het Reinier de Graaf Ziekenhuis in Delft. In deze functie heeft hij een belangrijke rol gespeeld in de stichting van de Reinier Haga Groep. Onder zijn leiding is het Reinier de Graaf voorbereid voor de fusie met het HagaZiekenhuis in 2012 en heeft hij mede vormgegeven aan de strategie van de Reinier Haga Groep. Daarvoor was hij 4 jaar CEO van het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis.

Opleiding en achtergrond
Dr. Jaap van den Heuvel (1955) heeft aan de Universiteit van Leiden Geneeskunde gestudeerd en is gepromoveerd in Kwaliteitsmanagement in de zorg. In 1988 behaalde hij zijn MBA aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. In 2003 kreeg hij vervolgens de status van Certified Public Controller aan de VU Amsterdam. In 2011 behaalde hij aan dezelfde universiteit zijn Master in Accounting & Control.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing