Jaarfeest SPA in teken van taal in woord en zang

Door: Jan Pronk

BEVERWIJK - Afgelopen week was het Jaarfeest van Stichting Participatie Anderstaligen (SPA) in de Grote Kerk in Beverwijk waarbij veel cursisten en hun vrijwilligers in het zonnetje werden gezet.

Maar liefst 250 taaldeelnemers uit Heemskerk en Beverwijk met verschillende achtergronden hebben afgelopen jaar onder begeleiding van vrijwilligers kennisgemaakt met de Nederlandse taal, gewoontes en zich dit eigen gemaakt. Dat verdiende een feestje.

Wethouder Piet Burgering van Heemskerk, wiens moeder zich ook inzette voor de nieuwe Nederlanders, opende de feestelijke ochtend met mooie woorden. Zijn wens is dat iedereen zich welkom voelt, in welke gemeente hij of zij dan ook mag wonen.

Daarna kregen de deelnemers een certificaat en was er muziek van gitarist Jeroen Stam met Nederlandse liederen en gingen de cursisten en de begeleiders zelf vol trots het Klinkerlied en Aan de Amsterdamse grachten zingen.

Dit werd gevolgd door een bingo met mooie prijzen en tot slot waren er voor iedereen heerlijke hapjes. Deze waren vaak gemaakt door de cursisten, waardoor er een wereld aan verscheidenheid van lekkernijen te vinden was. Het was een geslaagde ochtend.

Over Stichting Participatie Anderstaligen IJmond (SPA)

Stichting Participatie Anderstaligen (SPA) is een vrijwilligersorganisatie die anderstaligen helpt onze Nederlandse taal en cultuur te leren om zelfredzaam te kunnen meedoen in de samenleving.

SPA streeft ernaar dat iedereen een volwaardig deelnemer kan zijn van onze samenleving, waarbij kennis van de Nederlandse taal geen enkele belemmering is en is een van de organisaties van Taalhuis IJmond.

Over Taalhuis IJmond

Het Taalhuis is een samenwerking van bibliotheken, (volwassenen)onderwijs, organisaties op het gebied van welzijn en zorg, zoals SPA, Gemeentes en Stichting Lezen en Schrijven. Samen zorgen zij voor een uitgebreid aanbod op het gebied van taal, rekenen en geld en digitale vaardigheden.

 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing