Jaarlijkse busreis naar Wronki

Door: Cor Beumer

Enkele gasten in de tuinen van Karczma Bracka in Wronki tijdens de barbecue. (foto: Jaap Fatels)

BEVERWIJK – De Stichting Stedenband Beverwijk-Wronki organiseert van donderdag 16 tot en met dinsdag 21 mei (Pinksterweekend) een busreis voor een ieder die maar mee wil. De reis naar Wronki wordt in één dag gemaakt; vier dagen zijn er volop activiteiten en excursies, waaraan kan worden deelgenomen. Donateurs betalen voor de busreis € 180,- en niet-donateurs € 195,- per persoon. Deelnemers logeren bij vrienden of bekenden, kunnen kiezen voor een gastgezin of voor één van de accommodaties: Hotel Olympic (3 sterren plus) vlakbij het centrum, pension Kasztanka in Rzecin (in de bossen) of pension Western Relax in Karolewo (aan de rivier de Warta).

De excursies en activiteiten worden tegen kostprijs aangeboden. Het voorlopig programma ziet er als volgt uit: vrijdag 17 mei wordt kennisgemaakt met Wronki en omgeving. De stad en de dorpen worden bezocht, één van de kerken is te bezichtigen en de lunch wordt gebruikt in de school in Biezdrowo. Ook maakt een ontvangst in het gemeentehuis deel uit van dit dagprogramma. Zaterdag 18 mei staat in het teken van Poznan, de dichtstbijzijnde grote stad. De lunch en het diner worden gebruikt in het Joodse restaurant Cymes. In de middaguren is iedereen vrij om op eigen gelegenheid de (historische binnen)stad te verkennen. ’s Avonds gaan de gasten naar het theater. Het programma daar is nog niet bekend, maar in voorgaande jaren werden steeds een opera, operette, musical of balletvoorstelling bezocht. Zondag is het de beurt aan het noordwestelijker gelegen Gorzów WLKP. Na de lunch in het stadscentrum is er een toer met paard en rijtuig door de binnenstad en zal de boulevard worden bezocht.
 
Maandag de 20ste is het de beurt aan Sieraków. Eén van de kerken wordt bezichtigd, het informatiecentrum over de bossen in Bucharzewie, er is een lunch aan het meer van Sieraków, daar wordt ook de middag doorgebracht. De vier dagen Wronki worden traditiegetrouw besloten met een barbecue in Wronki, bij (vader) Henryk en (zoon) Bartosz Roszak in de tuinen van Karczma Bracka.
    
Wie mee wil reizen – of eerst meer informatie wil – kan zich opgeven via [email protected] of telefonisch bij voorzitter Wim Spruit 0251 212167. Zie ook de website www.beverwijk.wronki.nl.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing