Jaarlijkse kunstroute door de bomenbuurt

Door: Bos Media Services

BEVERWIJK - De jaarlijkse kunstroute door de bomenbuurt is een niet meer weg te denken traditie. Het evenement, dat altijd goed wordt bezocht, vindt dit jaar plaats op zondag 18 september. Tussen 11:00 en 17:00 uur zijn schilderijen, beelden, keramiek, sieraden, foto's, textiele werkvormen en tekeningen te bekijken. Om 10:45 uur zal Cecilia van Weel-Niesten, wethouder kunst en cultuur van de gemeente Beverwijk, de kunstroute officieel openen. 

De openingshandeling zal plaatsvinden bij PopulusArt aan de Populierenlaan 39a. De route kent een unieke en intieme sfeer, omdat de meeste kunstenaars hun werk thuis, in de tuin, garage of carport laten zien. Ook in enkele openbare gebouwen is het werk van een aantal kunstenaars te bewonderen. De kunstenaars zijn ook daar zelf aanwezig om uitleg over hun werk te geven. Dit jaar zijn nieuwe locaties in de route opgenomen,er zijn bijna veertig enthousiaste deelnemers (individueel en in groepen) op twintig locaties.

De route kan zowel fietsend als wandelend afgelegd worden. Gebruik hiervoor de speciale catalogus die gratis af te halen is bij PopulusArt, Kennemer Theater, bibliotheek, stadhuis, buurtcentra, diverse winkels en bij de deelnemende kunstenaars. In deze catalogus staan alle kunstenaars met expositie-adres en plattegrond. U kunt de route beginnen waar u wilt. De digitale versie van de catalogus kunt u alvast bekijken op de pagina van Kunstroute Bomenbuurt op Facebook.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing