Jaarlijkse Zomerfestival Marquette

Door: Cor Beumer

Timecruiser, één van de acts van een voorgaande edities van het festival

HEEMSKERK - Op zondag 7 juli aanstaande vindt het jaarlijkse zomerfestival van 12.30 tot 17.30 uur op landgoed Marquette in Heemskerk plaats waar jong en oud zich vermaken tijdens een verrassende en spannende middag. De creativiteit en kunstzinnigheid van Zomerpodium Heemskerk wordt gecombineerd met leerzame en leuke activiteiten over landgoed Marquette en natuur en water van de PWN Zomerdag. Met humor, creativiteit, kunst en cultuur wordt aangehaakt bij het 950-jarig bestaan van Heemskerk. 

Een muzikale groet treft de bezoekers aan het begin van de oprijlaan waar zij al wandelend naar het kasteel een reis door de tijd ervaren. Techniek uit verleden, heden en toekomst komen samen in reusachtige fantasievoertuigen die lijken te zijn ontsnapt aan de verhalen van Jules Verne. Langs een Middeleeuws kampement leidt de weg naar verhalenvertellers, een kunstproject van het Kennemer College, een onderzeeër, een ruimteplatform en nog veel meer. De boswachters van PWN staan halverwege klaar om te vertellen over de natuur op het landgoed en laten kinderen op speelse wijze kennis maken met de wonderen van natuur en water.

Verderop leiden de klanken van muzikale toppers de bezoekers naar het terras en de tuin bij het kasteel om daar verder te genieten. De gastheren tijdens deze zomerse middag zijn de drie burgemeesters van de Rottumerplaat. Met gepast vertoon spelden zij de bezoekers graag iets op de mouw.

Dit is een unieke kans om een middag op het prachtige landgoed Marquette door te brengen met het gezin of vrienden. Je kunt zelf een picknickmand met lekkers meenemen, maar ook je verrassen door het aanbod van lokale dranken en spijzen. De bezoeker is verzekerd van natuurlijk cultureel picknicken! Zie ook www.zomerpodiumheemskerk.nl.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing