Jacht op Pikeursprijs van de IJmond in volle gang

Door: Jan Pronk

IJMOND - 1 augustus 2019 – Op de Hoofdstraat in Santpoort-Noord werd donderdag, onder zoals altijd massale belangstelling, de jaarlijkse kortebaandraverij verreden met dit keer als inzet het Nederlands Kampioenschap. Regerend kampioen Doc Holiday prolongeerde overtuigend zijn titel, en dat bezorgde leerling-pikeur Bo Sprengers vanuit het niets een gedeelde 2e plaats in de jacht op de Rabobank Pikeursprijs van de IJmond. Koploper in het IJmondiale pikeursklassement, Lindsey Pegram, deed het bepaald niet slecht maar haalde niet de laatste vier. Met 32 punten staat ze voorlopig nog stevig aan kop, maar dat kan volgende week in Beverwijk allemaal anders zijn.

De Heemskerkse Krista Timmer meldde zich, net als Sprengers, vanuit het niets voor de strijd om de IJmond-prijs. Zij haalde door een glansrijk optreden met Lord Spirit de 2e plaats in Santpoort en staat in het Rabo Pikeursprijs-klassement nu kansrijk zesde met 11 punten. John Dekker werd 3e met Broer van Bremen, en staat daardoor op de vierde plaats voor de Pikeursprijs met 14 punten. John de Leeuw, die als 4e eindigde met Ronny Brandt, deelt nu de tweede plaats met Bo Sprengers. Beiden hebben 16 punten.

Belangrijke stimulans
De Rabobank Pikeursprijs van de IJmond is is er om de pikeurs in het zonnetje te zetten. Het prijzengeld van de draverij gaat immers niet naar hen, maar naar de eigenaren van de paarden. Volgende week donderdag, 8 augustus, wordt op de Breestraat in Beverwijk ronde 3 verreden. Donderdag 5 september valt de definitieve beslissing op de Heemskerkse Marquettelaan.

De top van het klassement na 2 van de 4 IJmond-draverijen:

1. Lindsey Pegram (32 pt)
2. Bo Sprengers (16 pt)
2. John de Leeuw (16 pt)
4. John Dekker (14 pt)
5. Manon Pools (12 pt)
6. Krista Timmer (11 pt)

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
Café-Biljart Carillon
LEQUAL Online Marketing