Jacqueline Beekman opnieuw Nederlands kampioen rummikub

Door: Raimond Bos

WIJK AAN ZEE - Jacqueline Beekman uit Amstelveen heeft opnieuw het Nederlands kampioenschap rummikub op haar naam gezet. In de sporthal van Heliomare behaalde ze zondagmiddag het hoogste aantal punten bij de grootmeesters. Zaterdag wist zij het bij de kwalificatiewedstrijden al brengen tot de zesde plaats in het algemeen klassement. In 2005 en 2009 was Beekman ook Nederlands kampioen. Het evenement werd 25 jaar geleden voor het eerst gehouden, afgelopen weekend werd daarom een groot feest gevierd.

 

Live optredens van The Rocking Robins en zanger Sven Duijff, een barbecue voor alle deelnemers, de organisatie had er werkelijk alles aan gedaan om het 25e Nederlands kampioenschap rummikub tot een succes te maken. En een succes werd het, want de 124 deelnemers streden een gezellige en sportieve strijd, waarbij op vriendschappelijke wijze het spel werd gespeeld en waarbij het plezier in het spel voorop stond. "Ik ben een echt spelletjesmens", aldus winnares Jacqueline Beekman. Zij sloot zich aanvankelijk aan bij de scrabbleclub en hoorde daar van het bestaan van rummikubvereniging De Zandloper. Inmiddels is zij voorzitter van deze vereniging, de donderdagavond is de vaste speelavond in de Moriaan. Haar overwinning grijpt Jacqueline Beekman direct aan om wat extra reclame te maken voor de vereniging. "Nieuwe leden zijn van harte welkom", laat ze weten.

Ter gelegenheid van de jubileum-editie werd organisator Horst Heydenreich in het zonnetje gezet. Eigenaar Adi Golad van Goliath Games, het bedrijf dat het spel rummikub in Nederland importeert, overhandigde hem een spiegel met daarin gegraveerd een bedanktekst. Een dag eerder werd Heydenreich ook vanuit de spelersgroep al geƫerd voor zijn grote inzet. Nederland was dankzij hem het eerste land dat destijds een nationaal kampioenschap rummikub organiseerde. Burgemeester Han van Leeuwen reikte zondag aan het eind van de middag de prijzen uit, afgewisseld met optredens van de plaatselijke muziekvereniging Arion. Radio Beverwijk maakte beide dagen rechtstreekse programma's vanuit de sporthal. Inmiddels is bekend dat op 3 en 4 september 2011 het 26e Nederlands kampioenschap rummikub zal worden gespeeld in Wijk aan Zee.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing