Jan Lambert Krop wint met intrigerend stadsbeeld

Door: Jan Pronk

IJMOND - Beverwijk heeft zijn tiende Stadsfotograaf. Donderdagavond 24 mei werd onder grote belangstelling in fotografiecentrum ISOO de winnaar bekend gemaakt. In totaal waren er veertien kandidaten in de race, die elk met een serie foto’s een gooi deden naar de felbegeerde titel. Het was Jan Lambert Krop die door een onafhankelijke jury als winnaar werd gekozen. Als tweede eindigde Jamila Nijhof. Dezelfde avond werden de twee winnaars bekendgemaakt van de Young Art-perskaarten: Ruben Oosterman (21) en Jolene Adelaar (21) Zij mogen deze zomer twee dagen fotograferen op het Young Art festival. Hun werk wordt geëxposeerd bij ISOO.

Winnende foto

De winnende foto van Jan Lambert Krop is gemaakt in de Kloosterstraat. Zijn oog werd getroffen door de sloop van het bekende karakteristieke kraakpand. De jury prees de compositie, het hek als kader, de sloper die met een deur op zijn schouder door het beeld loopt. Maar het was vooral de diversiteit en continuïteit in zijn werk die de doorslag gaf. De juryleden Michel Mulder, Bert Giebels en aftredend Stadsfotograaf Jan Paul van der Meij hadden - onafhankelijk van elkaar - maar liefst vier foto’s uit zijn inzending gekozen.

De Stadsfotograaf gaat een jaar aan de slag met een nog nader te bepalen opdracht en zal ook de begeleidende foto’s maken voor de gedichten van de Stadsdichter. Zowel de Stadsfotograaf als de Stadsdichter is een initiatief van de stichting Kunst & Cultuur Beverwijk.

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing