Jan Willem Campmans exposeert in KeK

Door: Cor Beumer

Eén van de creaties van Jan Willem Campmans

BEVERWIJK - Vanaf 3 september kunt u bij bij KeK (Kunst Exposities Kerkplein) de tentoonstelling  van beeldend kunstenaar Jan Willem Campmans uit Utrecht bekijken. De expositie wordt op zondag 8 september -tijdens de manifestatie Beverwijk Uit de Kunst- om 15.30 uur feestelijk geopend.

Campmans werkt zowel autonoom als in opdracht. Tevens is hij kunstdocent en runt hij een bedrijf in interactieve projectie: Light-Up. Daarmee werkt hij o. a. voor Mojo, Oerol, Dance Valley en STRP. Zijn schilderijen zijn opvallend uitbundig van kleur en persoonlijk van stijl. 'Neo-expressionistisch' noemt hij ze zelf. Het is werk is vaak meer dan een kritische kanttekening: het nodigt uit tot een dialoog en geeft bij nadere beschouwing steeds weer nieuwe details en ervaringen prijs.  

Hij ontwikkelde samen met het bedrijf Monabanda een methode om met de Nintendo Wii 'kwast' interactief te schilderen met licht. Hiermee wordt het mogelijk toeschouwers daadwerkelijk te betrekken bij interactieve voorstellingen. Zoals bijvoorbeeld 'De Stoffeerder': een voorstelling van Jan Willem Campmans, Thomas Artz en Anne Büdgen, waarin in samenwerking met het publiek de grenzen van de werkelijkheid tot het uiterste worden opgerekt. De door het publiek aangebrachte veranderingen vormen op hun beurt weer een inspiratiebron voor Campmans autonome werk.

De expositie is t/m 30 september te zien op de bovenverdieping van het Kennemertheater aan het Kerkplein te Beverwijk. Voor openingstijden en andere informatie kunt u kijken op www.kekbeverwijk.nl en wlum.nl (zonder www.)

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing