Janis May en Ben Reel in Camille

Door: Raimond Bos

BEVERWIJK - Morgen vindt in cultureel café weer een dubbelconcert plaats. Als eerste zal Janis May het podium betreden. Zij is een 21-jarige Amsterdamse zangeres die met haar nieuwe band een gevarieerd repertoire ten gehore brengt. Aansluitend is het de beurt aan de Ierse zanger Ben Reel.

Janis May is van kinds af aan bezig met zingen en heeft nu eindelijk haar eigen band, waarmee ze haar favoriete muziek speelt. Met haar warme, donkere stem zingt ze vooral jazzstandards, blues en een aantal eigen nummers. Ze studeert muziek aan het Art en Entertainment College Amsterdam samen met haar bassist Olivier de Jong, toetsenist Tijmen Hekker en gitarist Denzel Sprenkeling. Samen steken ze de oude jazzstandards in een nieuw jasje en zorgen voor een fris geluid. De ervaren drummer Wessel Armando Kuijt zorgt voor de swing en groove als de band versterkt speelt. Morgen speelt de band voor het eersteen akoestische set voor publiek.

Ben Reel is een eigenzinnig artiest en begenadigd zanger, voortkomend uit de oneindig lijkende traditie van geweldige Ierse songwriters, de kampioenen in het combineren van taal met muziek. Toch is zijn muziek niet traditioneel Iers. Hij tourde de laatste jaren onder meer door de Verenigde Staten, Duitsland en Denemarken en heeft al vijf albums op z’n naam staan. Live heeft de Ben Reel Band een reputatie opgebouwd als één van de beste acts van Ierland. Naast zijn aanstekelijk goede eigen songs speelt Ben een aantal zeer overtuigende uitvoeringen van nummers van onder meer Bob Dylan, Crosby Stills Nash & Young en The Beatles. Ronald de Jong begeleidt hem op contrabas. Kijk voor uitgebreide informatie op www.benreel.com.

Het dubbelconcert begint om 15:00 uur, de toegang is gratis. Cultureel café Camille is gevestigd aan de Kerkstraat 37.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing