Jeugdfonds ontvangt cheque Rabo Dichtbij Fonds

Door: Jan Pronk

IJMOND- Het Rabo Dichtbij Fonds doneert € 10.000,- aan het Jeugdfonds Sport & Cultuur Noord-Holland. Dit is bedoeld voor Uitgeester en Beverwijkse kinderen die door hun financiële thuissituatie minder makkelijk kunnen meedoen aan sporten of cultuur. Directievoorzitter Jerry Nootenboom (Rabobank IJmond) overhandigde de cheque aan wethouder Cecilia van Weel-Westen (Uitgeest), wethouder Brigitte van de Berg (Beverwijk) en Ingrid Reichmann (Jeugdfonds) tijdens het Sportspektakel Uitgeest.

‘Vanuit het Jeugdfonds Sport & Cultuur Noord-Holland hebben wij een aanvraag ingediend bij het Rabo Dichtbij Fonds IJmond voor Beverwijk en Uitgeest. We zijn verrast en ongelooflijk blij dat we in Beverwijk € 7.500,- en in Uitgeest € 2.500,- kunnen besteden aan kinderen die willen meedoen aan sporten of cultuur’, aldus Arianne Niks, coördinator van het Jeugdfonds.

Meer deelnemende kinderen
Het ontvangen bedrag geeft het Jeugdfonds ruimte om meer kinderen te laten meedoen. Kinderen die minder makkelijk kunnen sporten of cultuur willen beoefenen, omdat er thuis niet voldoende geld beschikbaar is om lid te worden van een club of vereniging. Via een intermediair kunnen kinderen worden aangemeld bij het Jeugdfonds. De gemeenten en het Jeugdfonds in deze regio hebben een samenwerkingsafspraak gemaakt, zodat meer kinderen kunnen meedoen.

Socialer door sport en cultuur
Samen sporten, dansen en muziek beleven bevordert sociale omgang. Wanneer kinderen kunnen meedoen, heeft dit een positief effect op hoe ze met andere kinderen omgaan. Kinderen worden gezien, gehoord en kunnen van elkaar leren. Daarbij is het gezellig en fijn wanneer kinderen samen kunnen sporten of een culturele activiteit kunnen doen. Tenslotte heeft ieder kind andere kinderen nodig om zich sociaal te kunnen ontwikkelen.

Rabo Dichtbij Fonds
Een belangrijke pijler van het Rabo Dichtbij Fonds is het stimuleren van een vitale leefomgeving en daar past het Jeugdfonds Sport en Cultuur mooi bij. Daarnaast levert het fonds zo een bijdrage aan de kinderen, in de gemeente Beverwijk en Uitgeest, om ze kennis te laten maken met sport en cultuur.

Aanmelden voor het Jeugdfonds
Het is belangrijk om te weten dat alleen een intermediair een aanvraag kan indienen. Een intermediair is een professional die betrokken is bij een gezin. Dit kan bijvoorbeeld een maatschappelijk werker, leerkracht, buurtsportcoach of een andere professional zijn. Via hen kunnen geïnteresseerden een aanvraag doen. De buurtsportcoach in de gemeente kan daarnaast vragen beantwoorden. Meer informatie over de spelregels van het Jeugdfonds zijn te vinden op de website jeugdfondssportencultuur.nl/fondsen/noordholland/.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
Café-Biljart Carillon
LEQUAL Online Marketing