Jip van den Bos wint wielerkoers dames

Door: Bos Media Services

Deze kopgroep van drie rensters maakte zich al vrij snel los van het peloton. Jip van den Bos, hier nog derde, zou uiteindelijk de eerste plaats pakken.

BEVERWIJK - De koers voor dames tijdens de jaarlijkse wielerronde is gewonnen door Jip van den Bos. De uit Oost-Knollendam afkomstige 19-jarige renster sprintte in de slotfase van de wedstrijd over 50 kilometer weg uit de kopgroep van drie personen. Nathalie van Gogh (40) uit Nieuw-Vennep werd tweede, Kelly Markus (22) uit Hoofddorp pakte de derde plaats. 

Het was voor het eerst dat het Beverwijkse wielercomité besloot een aparte koers voor dames te organiseren. Waar in voorgaande jaren nog een dernyrace werd georganiseerd met prominente namen uit de wielerwereld, werd dit jaar ingehaakt op het feit dat het wielrennen bij dames landelijk gezien sterk in opkomst is. Steeds meer jonge vrouwen kiezen voor de racefiets en dat was vanmiddag goed te merken. Zowel de organisatie als de deelneemsters typeerden de wedstrijd na afloop als een goede koers met een leuk startveld. Al vrij snel maakten de drie rensters die uiteindelijk het erepodium mochten betreden zich los van het peloton. Ze namen een flinke voorsprong en wisten die vast te houden. Een tweede groep van nog eens vier rensters, die uit het poloton ontsnapte, vormde voor het drietal geen bedreiging meer. Met nog twee rondes te rijden werden alle overige deelneemsters uit de koers gehaald en bleven alleen de twee groepjes van drie en vier rensters over. Op dat moment was al duidelijk dat Jip van den Bos de koers op haar naam zou zetten. Zij nam, vier rondes voor de eindstreep, een voorsprong die niet meer in te halen was.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
Café-Biljart Carillon
LEQUAL Online Marketing