Jonge mantelzorgers lossen een ontvoering op!!!

Door: Jan Pronk

Beverwijk - Jonge mantelzorgers zorgen voor hun ouders, broer, zus of andere naasten. Dat kan een behoorlijke impact hebben op het leven van een jonge mantelzorger. In het kader van de Week voor de Jonge mantelzorger, organiseerde Weldoen IJmond in samenwerking met STG vrijwilligershulp & mantelzorg op 5 juli een activiteit voor de jonge mantelzorgers, waarbij zij even onbezorgd konden genieten.

Tien jongeren in de leeftijd van 8 tot en met 23 jaar losten een “ontvoeringszaak” op. Nadat de jongeren een introductiefilmpje gezien hadden, werden zij in twee groepen verdeeld. Op bepaalde plekken in Beverwijk en Heemskerk waren enveloppen opgehangen, waarin geld zat verstopt. Door middel van een plattegrond, moesten de jonge mantelzorgers zelf zoveel mogelijk geld verzamelen en binnen een bepaald tijdsbestek terug zijn bij jongerencentrum 'Inside54'. De groep die het meeste geld had verzameld, mocht telefonisch onderhandelen met de 'ontvoerders'. Na onderhandeling moesten de jonge mantelzorgers middels de plattegrond onderzoeken waar de 'ontvoerders' zich bevonden. Door middel van de uitwisseling van het losgeld, werd de ontvoerde persoon vrijgelaten. Samen met de vrijwilligers, die zich ingezet hadden om de “ontvoering” te realiseren, hebben we de avond afgelopen op locatie Inside54. Daar kregen de jonge mantelzorgers een presentje mee en de vrijwilligers werden in het zonnetje gezet voor hun inzet.
Vanaf september 2019 starten de avonden weer voor de jonge mantelzorgers bij Weldoen IJmond, voor jongeren van 12 tot en met 23 jaar. Eens per maand worden er dan activiteiten georganiseerd, waar jonge mantelzorgers aan deel kunnen nemen, om even onbezorgd te genieten. Ben jij ook een jonge mantelzorger? Meld je dan aan bij [email protected]

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
Café-Biljart Carillon
LEQUAL Online Marketing