Jonge mensen met dementie

Door: Jan Pronk

BEVERWIJK - Op jonge leeftijd (voor je 65e levensjaar) dementie krijgen heeft een grote impact op de persoon zelf, maar ook op de omgeving. Als de problemen zich openbaren, staan deze mensen nog vol in het leven met vaak een drukke baan en een vol sociaal leven. 

Gespreksleider Teije Hooghiemstra gaat in gesprek met een echtpaar, waarvan de man op jonge leeftijd dementie kreeg. Ze gaan vertellen wat hen overkomen is en wat dit voor hen betekent.

Daarna zal casemanager Audrey Raalte de vraag beantwoorden wat nu zo specifiek is aan jonge mensen met dementie en wanneer je bij problemen op het werk aan dementie moet denken.

Wat is een Alzheimer Trefpunt en wat kunnen de bezoekers  verwachten? 

Een Alzheimer Trefpunt (elders ook wel Alzheimer Café geheten) is een maandelijkse bijeenkomst, waar mensen in een informele sfeer informatie krijgen over dementie. Elke bijeenkomst heeft een thema. De bezoekers krijgen goede informatie van deskundigen en van mensen die uit eigen ervaring spreken. Na de inleiding op het thema gaat de zaal met elkaar in gesprek, is er ruimte om eigen ervaringen uit te wisselen en kunnen er vragen worden gesteld, ook over andere onderwerpen. Ook is er een informatietafel met brochures van Alzheimer Nederland.

De toegang is gratis, iedereen is welkom en vooraf aanmelden is niet nodig

Datum /tijd:       dinsdagavond  14 november 2023, inloop vanaf 19:00 uur, start programma 19:30 uur

Plaats:       Ontmoetingscentrum De Stut, Maasstraat 3, 1966 VN Heemskerk.

 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing