Jongeren zetten stappen met Next Level IJmond

Door: Jan Pronk

IJMOND - Afgelopen najaar startte, ondanks de coronabeperkingen, in de gemeenten Beverwijk, Heemskerk en Velsen het project Next Level IJmond. 12 jongeren volgen dit project, waarmee ze in 12 weken grote stappen richting hun toekomst zetten. Zowel de gemeenten als de samenwerkende organisaties vinden dat juist nu jongeren geholpen moeten worden naar een mooie en duurzame toekomst richting opleiding, werk of combinatie hiervan.

Next Level IJmond
Het project Next Level IJmond is er voor jongeren van 16 tot 25 jaar die zonder diploma thuis zitten en graag de stap naar een betaalde baan, opleiding of een combinatie daarvan willen zetten. Dit project in de IJmond, gefinancierd door de gemeenten Beverwijk, Heemskerk en Velsen, wordt voor de tweede keer uitgevoerd. Deelnemers krijgen trainingen op het gebied van het ontdekken van kwaliteiten, verschillende arbeidssectoren, geldzaken, kunst en cultuur, en sport. Met een gevarieerd programma worden ze door de ‘Toekomstcoaches’ van MEE & de Wering geïnspireerd en gemotiveerd om aan de slag te gaan.

Groepsgevoel
Juist nu willen de gemeenten extra aandacht aan jongeren besteden. Het is belangrijk dat jongeren aan hun toekomst blijven werken. Ondanks alle maatregelen maken de deelnemende partijen er een heel leerzaam project van, waarbij de deelnemers zoveel mogelijk live aan de slag gingen. De live-sessies vonden plaats in het Kennemer Theater in Beverwijk.

De inspirerende theaterzaal biedt veel ruimte, zodat de groep toch goed fysiek bij elkaar kon zijn. Inmiddels is Next Level IJmond in de laatste fase beland en zijn de deelnemers naar elkaar toe gegroeid. In deze veilige omgeving durven de jongeren zichzelf te laten zien, waardoor ze beter het doel kunnen bereiken dat ze zichzelf hebben gesteld, of dat nu een nieuwe opleiding of een toffe baan is. Zo wordt langdurig thuiszitten voorkomen en is iedere jongere weer een stapje meer geholpen in zijn of haar toekomst.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing