Jubileumeditie Tata Steel Chess Tournament officieel gestart

Door: Jan Pronk

Foto : Jurriaan Hoefsmit

Velsen-Noord - Na de gongslag door de Commissaris van de Koning van de provincie Noord-Holland Arthur van Dijk is de 85e editie van het TataSteel Chess Tournament officieel gestart. Tot en met zondag 29 januari is Wijk aan Zee weer het wereldwijde centrum van de schaaksport.

De openingsceremonie vond plaats in het congrescentrum van Tata Steel Nederland. Bij de opening waren de spelers van de Masters en de Challengers aanwezig. Toernooidirecteur Jeroen van den Berg verrichtte met de voorzitter van de Nederlandse Schaakbond Bianca de Jong-Muhren de loting voor het toernooi.

Anand als eregast
Viswanathan Anand is als eregast aanwezig bij het toernooi. De voormalig wereldkampioen, voormalig nummer 1 van de wereldranglijst en vijfvoudig winnaar van het Tata Steel Chess Tournament ontving het allereerste exemplaar van het jubileumboek 'Kings, Queens & Rookies' over de 85-jarige historie van het toernooi. Anand is tegenwoordig deputy-president van de FIDE, de wereldschaakbond.

Het Tata Steel Chess Tournament duurt van 13 tot en met 29 januari 2023. Dit jaar weer inclusief alle amateurtoernooien, mét toeschouwers en mét de bijbehorende evenementen in Wijk aan Zee, zoals bijvoorbeeld het Tata Steel Chess Festival op 21 en 22 januari.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing