Jubileumnummer Roetz

Door: Cor Beumer

De jeugdredactie van het jubileumnummer (foto: Henk Tijbosch)

IJMOND – Roetz Magazine bestaat tien jaar en viert dat op bijzondere wijze. Het dubbeldikke jubileumnummer komt uit op 29 november en is gemaakt door acht leerlingen van de Beverwijkse Montessorischool. De opbrengst komt geheel ten goede aan de strijd tegen spierziekte Duchenne.

Het culturele tijdschrift Roetz werd tien jaar geleden opgericht en biedt sindsdien een open podium voor schrijvers, dichters en andere kunstenaars uit de IJmond. Het bijzondere aan Roetz is dat het geen regels heeft, zo wordt er geen onderscheid gemaakt tussen amateurs en professionals. ,,Het niet denken in regels of andere belemmeringen past goed bij kinderen. Daarom wilden we het jubileumnummer samen met kinderen maken’’, aldus de redactie.

De scholieren van de Montessorischool werkten drie maanden keihard aan het tijdschrift. Ze vulden het blad deels zelf, maar er kwam ook kopij van buiten. Het resultaat is een prachtige en kleurrijke editie. ,,Het was al jaren onze droom om een keer een kinder-Roetz te maken, maar dat hij zo leuk zou worden, hebben we ons niet kunnen indenken.’’ In deze Roetz staat onder meer een interview met Olga Commandeur en een reportage over twee bijzondere huizen in de IJmond.

Overigens is deze bijzondere Roetz net zo leuk voor volwassenen. Hopelijk vindt hij opnieuw een breed publiek, zodat er een mooie cheque overhandigd kan worden aan de mensen die geld inzamelen voor onderzoek naar de spierziekte Duchenne. Roetz is verkrijgbaar in de Readshop Beverwijk, de Kop van Waz en via de website www.roetz.nl.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing