Kaartverkoop harddraverij gaat online

Door: Jan Pronk

HEEMSKERK - Na twee jaar zonder harddraverij houdt de organisatie rekening met grote bezoekersaantallen. "Doordat kaartjes nu via onze website al online kunnen worden gekocht, hopen we al te lange rijen bij de kassa's te voorkomen. In voorbereidende gesprekken met de gemeente hebben we ook scenario's ontwikkeld om bij eventuele grote drukte het evenemententerrein te compartimenteren, door mensen te verwijzen naar een minder druk deel van de baan," aldus voorzitter Gerard Post Uiterweer: "We hebben een omvangrijk professioneel securityteam op de been om alles in goede banen te leiden."

Gebruikelijke huisregels

De gebruikelijke huisregels blijven onverkort van kracht: geen glas langs de baan, kliko's mogen leeg mee naar binnen en pas daar gevuld met drank en etenswaren zodat op het meenemen van glas kan worden gecontroleerd. "Drinken wat je dragen kan, noemen we dat al een aantal jaren," legt de voorzitter uit: "Een kleine statafel die je aan de buitenzijde van de baan tegen een hek kunt vastzetten met tie-wraps mag, maar verder absoluut geen meubilair of andere obstakels die de doorgang kunnen versperren. Dat levert bij grote drukte gevaar op en kan dus echt niet." Partytenten zijn een absolute 'no go'. Hetzelfde geldt voor meegebrachte geluidsinstallaties. "De baanspeakers moeten goed verstaanbaar zijn, zowel voor het wedstrijdverslag als voor de veiligheid op en naast de baan. Op verzoek van de gemeente zullen we ook aandacht vragen voor het feit dat meegebrachte drank na afloop niet meegenomen mag worden naar het dorpscentrum, dat als collectief terrasgebied geldt."

De online kaartverkoop gaat 1 augustus van start op harddraverijheemskerk.nl. Leden van de vereniging, die voorheen twee gratis kaarten in de bus kregen, ontvangen binnenkort een e-mail met een unieke persoonlijke code waarmee ze deze als eTickets gratis kunnen downloaden van de website. Leden van wie bij de vereniging nog geen e-mailadres bekend is, krijgen de code dit jaar nog in de bus. Op de dag zelf kunnen aan de baankassa's ook nog kaarten worden gekocht, voor wie dat in de voorverkoop is vergeten. De entreeprijs is ongewijzigd: €4,-. 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing