KaasCous opent haar deuren

Door: Ab Jenema

BEVERWIJK - Op zaterdag 4 juni a.s. opent de nieuwe conceptstore KaasCous haar deuren op de Zeestraat 16, in het centrum van Beverwijk. Om 11.00 uur wordt de winkel officieel geopend tijdens de Vers & Brocante Markt, door de Nederlandse schrijver en tv-presentator Abdelkader Benali en zijn vrouw Sad?a Benali die samen het vrolijke huis-tuin-en keukenkookboek Casa Benali – het Marokkaanse huis-, tuin- en keukenkookboek - hebben geschreven.

 

De naam van KaasCous verwijst naar de Nederlandse en Marokkaanse achtergrond van Jacqueline Makbouli, de bedenker van het concept. “Kaas” wordt op straat vaak gebruikt om Nederlandse mensen aan te duiden. De “Cous” staat natuurlijk voor Couscous, het populaire gerecht uit Noord-Afrika. 

 

KaasCous neemt je mee naar het Oosten door een klein maar fijn assortiment aan kruiden, noten, arganolie (onder eigen label), aardewerk en woonaccessoires uit voornamelijk de Maghreb (Noord-Afrika) aan te bieden. Bij KaasCous vind je ook producten met andere Arabische en Oriëntaalse invloeden. Ook is het mogelijk een kookworkshop te volgen bij de Marokkaanse Amoorah Kartoubi onder naam Amoorah by KaasCous.

 

Ook geeft KaasCous ruimte aan lokale initiatieven zoals de zoete olijven van Lenny’s Special uit Beverwijk en de Wijk aan Zeese Aertz Mosterd. Daarnaast vind je er producten uit de lijn van Nadia & Merijn’s Souqh. Nadia & Merijn staan bekend om hun liefde en passie voor de grote Mediterrane keuken die zij in hun kookshow op 24kitchen laten zien.  Daarnaast is er het nodige aan woonaccessoires te vinden waaronder talrijke kleurige poef’s en aardewerk.

 

Op zaterdag om 11 uur wordt het lint doorgeknipt door Abdelkader & Saïda Benali en wordt de sleutel symbolisch overhandigd aan eigenaresse Makbouli. Daarna worden de boeken in KaasCous gesigneerd en verkocht door het schrijversechtpaar.  

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing