Kandidatenlijst Democraten Beverwijk

Door: Jan Pronk

BEVERWIJK - Democraten Beverwijk heeft in haar ledenoverleg besloten om de kandidatenlijst aan te passen.
Door de ontstaande onomkeerbare situatie bij Gemeente Belangen (GB), waarover Democraten Beverwijk geen standpunt inneemt, hebben er gesprekken plaatsgevonden tussen bestuur, lijsttrekker en “de Groep”, Inge Rood, Anton Middelhof en Ruth Huis in ’t Veld. 

De afgelopen jaren heeft Democraten Beverwijk prettig samengewerkt met GB, in het bijzonder met Inge Rood op het terrein van het sociale domein wat haar expertise is en dat een derde van de totale gemeentebegroting uitmaakt. Daarom vinden wij het in het belang van onze inwoners om de deskundigheid en betrokkenheid van haar te behouden voor de gemeentelijke politiek.Besloten is Inge op te nemen op de kandidatenlijst. Ook het vasthouden van het netwerk en de samenwerking op dit gebied tussen alle Lokale Partijen uit de drie IJmond gemeenten, iets wat door Democraten Beverwijk tot stand is gebracht, wordt hiermee gewaarborgd. Tegelijk is besloten ook  Ruth op de kandidatenlijst op te nemen, haar reeds opgedane ervaringen als steunfractielid zijn een welkome aanvulling.

Anton heeft reeds te kennen gegeven de politiek volledig te zullen verlaten, dit blijft ook zo. Wel ondersteund hij het bundelen van de krachten waardoor er nog duidelijker één lokale partij ontstaat, die op alle terreinen zijn mannetje staat. Het is in deze tijd, waarin versplintering dreigt, nodig om de lokale krachten te bundelen in één partij; Democraten Beverwijk Wil de kiezer, gelijk in Heemskerk en Velsen, dat een Lokale Partij het geluid ook bestuurlijk invulling kan geven, dan is omvang een vereiste. Door deze recente ontwikkelingen en zijn praktijkervaring tijdens het meewerken als steunfractielid heeft Ton Limmen besloten dat hij afziet van verdere kandidaatstelling. Een krachtig en ervaren Democraten Beverwijk is het doel waar het de komende jaren om gaat en daar kunnen de inwoners van Beverwijk en Wijk aan Zee nu op stemmen.

Na lijsttrekker en ervaren bestuurder Karel Hazeveld, volgt op plaats twee Karel Fiseler, de ogen en oren in onze gemeente, op de lijst. De derde plaats wordt ingenomen door Mendes Stengs, de initiatiefnemer en stichter van het Huis van de Buurt. Zijn ervaring en enthousiasme zullen mede van invloed zijn op aanpassingen van het beleid betreffende de buurten. De vierde plaats wordt nu ingevuld door Inge Rood. Op de vijfde plaats, Marianne  Roos Hoefgeest, iemand die met twee benen in het Beverwijkse samenleving staat. Op de zesde plaats Herman Meekes, deskundig op vele terreinen, maar vooral bewaker van het democratisch proces.  Op plaats zeven, de nieuwkomer, Ruth Huis in ’t Veld, met 3 jaar ervaring als steunfractielid al behoorlijk ingewerkt. Plaats acht wordt ingenomen door Ben Lina, een ondernemer die 32 jaar zijn eigen bedrijf heeft gerund en zeer goed bekend is binnen de ondernemerswereld in Beverwijk alsook de IJmond. De finale plaats negen, als steunpunt, Aart Hiemstra, de ‘burgemeester’ van Wijk aan Zee.  Zijn deskundigheid op havenzaken alsmede zijn betrokkenheid bij vele activiteiten binnen wijk aan Zee zijn Democraten Beverwijk tot grote steun.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing