Kankercafé met maandthema ‘Omgaan met kanker’

Door: Ab Jenema

IJMOND - Voor wie kanker heeft of had was in en rond Beverwijk weinig gelegenheid om elkaar te ontmoeten. Voor hen en hun naasten heeft oncologiefysiotherapeut JoAnne van Yperen samen met Bibliotheek IJmond Noord nu een Kankercafé opgezet.

Elke vierde maandag van de maand geeft een deskundige in de bibliotheek aan het Kerkplein van 10.00 tot 12.00 uur een presentatie rond steeds een ander thema. Zo hopen wij alle informatie die tijdens het ziekteproces en de herstelperiode op je afkomt te verduidelijken.
Maandag 26 september start het Kankercafé met een presentatie over hoe om te gaan met kanker: hoe nu verder? Eerst krijg je te horen dat je kanker hebt. Dan volgt een lange periode met behandelingen en klachten. En dan: gefeliciteerd, u bent klaar met de behandelingen, we zien u weer over drie maanden... Wat moet je dan? Hoe ga je om met onzekerheid en hoe pak je je leven weer op? Vandaag gaan we in op verschillende manieren van omgaan met kanker. En we bespreken oefeningen die je helpen om weer grip op je leven te krijgen. 

Natuurlijk kun je onder het genot van een kopje koffie of thee ook vragen stellen en met elkaar in gesprek gaan. Van tevoren aanmelden is niet nodig en de toegang is steeds gratis.

Meer info en het programma voor de komende maanden vind je op www.kankercafe.nl

 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing