KDO speelt 'Op hoop van zegen'

Door: Bos Media Services

BEVERWIJK - Op zaterdag 19 december 2015 zal de Beverwijkse toneelvereniging KDO in het Kennemer Theater het stuk 'Op hoop van zegen' spelen. Dit is het meest gespeelde toneelstuk van Herman Heijermans. Hij schreef het in de laatste twee maanden van het jaar 1900. 

Anders dan in veel stukken voor Heijermans' tijd, gaat het in dit werk niet om een zwart-wittekening van goed tegen kwaad. De personages zitten gevangen in een levenslot waaruit zij niet kunnen ontsnappen. Voor de hoofdpersoon, de vissersweduwe Kniertje, die zowel haar man als twee zoons al aan de zee verloren heeft, is er geen andere wereld denkbaar dan het vissersbestaan. Zij dwingt toch haar beide nog levende jongens aan te monsteren voor de visvangst op de 'drijvende doodkist', want dat is de wrakkige 'Op hoop van zegen' feitelijk. En zo tekent het lot dat Knier nog twee zonen zal verliezen. Andere vrouwen hun man en (ongeboren ) kinderen hun vader.

Nu, bijna 114 jaren later, brengt de Beverwijkse toneelvereniging KDO deze voorstelling met een maar liefst 17 koppige reuzecast opnieuw op de planken.
Graag overtuigen zij u ervan dat dit prachtige repertoire toneel ook in deze tijd in een modern jasje nog zeer actueel is. Absoluut een garantie voor een avondje top (amateur)theater! Aanvang: 20:15 uur. Voorverkoop: [email protected].

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing