KEK veilt kunst per strekkende meter

Door: Ab Jenema

V.l.n.r. Frits Smid, Rob Daniëls, Nikki Kröder, Hans Libbers, Ernie Gerrits, Dirk Nab, Isabelle Willems, Frank Kraaijeveld, Tjarko van der Pol, Ellen van Putten, Arno Bleeker.

IJMOND - Het deed even zeer, maar het moest. Het gezamenlijke kunstwerk dat elf regionale kunstenaars aan het begin van dit jaar tijdens een zogenaamde veldslag maakten, werd nog diezelfde dag in repen gescheurd. Alleen dan kon het enorm grote werk aan de expositiewanden van KEK tentoon worden gesteld.

Nu worden deze verschillende onderdelen geveild en verkocht aan de hoogste bieders. Donderdag 7 februari hanteert Jos Vervoort, voorzitter KEK, de veilinghamer en zal hij de stukken er zonder scrupules doorheen jassen. Naar zijn zeggen worden de zwart-wit tekeningen tegen ‘enorm interessante prijzen’ verkocht. Dus kunstliefhebber, sla je slag.

De bedoeling van de organisatie was om een ware veldslag te ontketenen, maar die donderdag 2 januari werkten de kunstenaars gebroederlijk naast elkaar. In opperste concentratie en harmonie. Het gigantische vel papier, waarop zij in pakweg drie uur tijd hun gezamenlijke kunstwerk schiepen, werd diezelfde avond in lange kaarsrechte repen gesneden. Meedogenloos, want tijdens de opdeling is geen rekening gehouden met ieders afzonderlijke tekening. Dat had wel tot gevolg dat iedere strook een variatie aan tekenstijlen bevat. Des te leuker! De kunstenaars zitten daar overigens niet mee. Zij kijken nieuwsgierig uit naar de veiling en de opbrengsten, die geheel voor hun bestemd zijn.

Donderdag 7 februari, 19.30 uur, Foyer Kennemer Theater, Kerkplein 1, 1941 HD Beverwijk.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing