Kennemer College doet mee aan Marquetteloop

Door: Bos Media Services

Bewegingsleerkracht Patrick Hulshof (links) en Rob Kleine van atletiekvereniging DEM.

BEVERWIJK / HEEMSKERK - Voor het eerst rent het Kennemer College als groep mee tijdens de 34e Tata Steel Marquetteloop op zondag 28 juni 2015. De scholieren starten om 11:05 uur op het onderdeel 3300 meter. "Tijdens deze 'Tata Kids of Steel Run' laten de jongens en meisjes zien waarvoor ze getraind hebben", vertelt leerkracht bewegingsonderwijs Patrick Hulshof, die verder meldt dat ook een aantal docenten meedoet. 

Dat de scholieren er zin in hebben staat al geruime tijd vast en blijkt ook uit de trainingsresultaten. Ook een aantal docenten van het Kennemer College loopt mee. Afgelopen week zijn de leerlingen van het praktijk en  beroepsgericht onderwijs van start gegaan met hun oefenprogramma in het park bij kasteel Assumburg. Na een goede warming up renden ze daar 2000 meter hard als voorbereiding op de loop, die vorig jaar door wethouder Cees Beentjes werd bestempeld als 'een icoon voor Heemskerk'.

Tijdens de lessen bewegingsonderwijs bereiden de scholieren zich op een uitdagende en speelse manier, zowel individueel als groepsgericht, voor op de hardloopwedstrijd. Patrick Hulshof leerkracht bewegingsonderwijs op het Kennemer straalt van enthousiasme als hij spreekt over de deelname van zijn school. De afgelopen jaren heeft zijn school in Haarlem meegedaan aan de Grachtenloop. "Het was toen een succes, inclusief de busreis er naar toe, maar de Marquetteloop is natuurlijk ‘heerlijk dichtbij", aldus Hulshof.

Een paar maanden geleden zocht hij contact met Rob Kleine, een van de organisatoren van dit sportevenement en vroeg of het mogelijk was om als voortgezet onderwijsschool deel te nemen. Vanaf dat moment is er een samenwerking tot stand gekomen tussen atletiekvereniging DEM en het Kennemer College. Beiden hopen de jeugd aan te zetten tot het actief beoefenen van sport en zo een gezonde levensstijl na te streven. Door het schoolprogramma IRun2BFit, dat het Kennemer College gebruikt, leren ze hun eigen lijfstijl te ontdekken en hoe ze hun lichaam in vorm kunnen houden. Met een trotse prestatie sluiten zij tijdens de Marquetteloop het schoolprogramma af.

Hardloopfanaat Kleine juicht de ontwikkeling van deze samenwerking toe en benadrukt dat de 'Irun2befit' naadloos aansluit bij de doelstelling van Tata Steel met betrekking tot de Tata Kids of Steel Run. Zo'n 180 deelnemers erbij voor de Tata Steel Kids Run is altijd mooi meegenomen, zo geeft hij aan. De organisator hoopt op een totaal van zestienhonderd deelnemers, verspreidt over de vier onderdelen (waaronder de halve marathon) van de Marquetteloop.

Met zoveel deelnemers is veiligheid een belangrijk aspect om mee te nemen in de organisatie. Daarom is Kleine blij met de toevoeging van AED's aan de EHBO posten en het 'Hartsave predicaat' dat ze van de atletiekunie gekregen hebben. Verder vertelt hij dat de inschrijving voor de halve marathon gratis is als je lid bent van een atletiekvereniging en in 2014/2015 als man een tijd onder de 1 uur en 20 minuten of als vrouw een tijd onder de 1 uur en 35 minuten hebt neergezet. Dit onderdeel is voor deze mensen gratis, omdat de organisatie graag meer lopers uit deze categorie wil laten deelnemen.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
Café-Biljart Carillon
LEQUAL Online Marketing