Kennemer Toerclub organiseert Poldertocht

Door: Bos Media Services

REGIO - Op zondag 9 maart 2015 organiseert de Kennemer Toerclub haar eerste vrije toertocht van het seizoen 2015, de Poldertocht. Een heerlijke gelegenheid om er weer met de fiets op uit te trekken. Er zijn twee afstanden, namelijk een tocht van 70 kilometer en een tocht van 40 kilometer voor diegenen die het wat rustiger aan willen doen. 

Beide routes hebben Sporthal De Zien in Uitgeest als vertrekpunt. De lange route van 70 kilometer gaat door de polders van Heemskerk en de Zaanstreek langs de Zaan naar Spijkerboor. Na de overtocht met het pontje rijden de deelnemers nog een stukje door De Beemster naar de tussenstop in café-restaurant Het Wapen van Munster in De Rijp. Daar komen ook de deelnemers van de 40 kilometer, die via het pontje van Akersloot en polder de Schermer en Driehuis zijn gereden. Na de koffie, met of zonder appelgebak, stappen de deelnemers weer op de fiets om de tochten te vervolgen. De 70 kilometer gaat dan verder door de Schermer naar Alkmaar. Door het polderlandschap rond Heiloo, Egmond-Binnen en Castricum gaat de route terug naar Uitgeest. De 40 kilometer neemt de route door de Schermer langs West-Graftdijk. Via Wormerveer en Krommenie rijden zij zo terug naar huis.

Degenen die een route van de Poldertocht willen fietsen, kunnen zich tussen 10:00 en 11:00 uur inschrijven in sporthal De Zien aan de Zienlaan in Uitgeest. De kosten voor beide afstanden zijn € 2,00 en voor NTFU-leden € 1,50. Voor meer informatie kunt u zich wenden tot de heer H. van der Laan via telefoonnummer telefoon 0251 656254 of kijk op www.kennemertc.nl.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing