KERSTMARKT HEEMSKERK ZIET STERREN OP 16 DECEMBER

Door: Ab Jenema

Heemskerk - Dit jaar slaan Cultuurcentrum Heemskerk, Bewonersgroep Rondom de Kerk, ondersteund vanuit Welschap Welzijn, en de winkeliersvereniging ‘InHeemskerk’ voor de eerste keer de handen ineen om een grote kerstmarkt te organiseren. Dat resulteerde in een groep enthousiaste mensen die vanuit diverse hoeken naar het kerstevenement keken.

Iedereen werkte aan hetzelfde doel; Het nóg leuker en gezelliger maken met kerst voor de inwoners van Heemskerk en omstreken. De bewonersgroep organiseert al jaren de traditionele kerstmarkt rondom de Dorpskerk en het korenfestival in de Dorpskerk. De winkeliers worden steeds actiever in het promoten van Heemskerk als leukste koopcentrum van de IJmond en  Cultuurcentrum Heemskerk heeft de cultuurmarkt van afgelopen september nog vers in het geheugen. Hoe leuk is het om al deze ideeën en ervaringen te bundelen en de Kerstmarkt met nog meer kramen en nog meer muziek en activiteiten op te zetten.

Op het Nielenplein komt een podium met een overkapping van 10 meter. Mocht het gaan regenen, dan kunnen bezoekers toch droog staan. Op dit podium komen overwegend dansscholen en koren. Het kinderpopkoor Let’s Sing zal voor de aller eerste keer optreden, een primeur op het grote podium. In september zijn ze gestart met repeteren in Cultuurcentrum Heemskerk. Bij het Ruysdaelpodium komen (big)bands en een Rapduo met een swingende Kerstman. Dat zal een feest worden! De Gebroeders Duif sluiten af op dit podium. Ook zij zijn gevormd door muziekles bij het cultuurcentrum.

In de hal van het gemeentehuis wordt het ook een gezellig kerstfeestje. De eerste optredens van de talentengroepen van Centrum van de Kunsten Beverwijk en Cultuurcentrum Heemskerk zijn te zien en te horen. Blokfluitensemble Recorders Round treedt op. Het Suzuki-strijkersorkest spelen ditmaal geen Suzuki-stukken maar een bijzonder en erg mooi kerstconcert, die wordt aangevuld met harp, gitaar, dwarsfluit, piano en blokfluit. Daarnaast kan er geluisterd worden naar een kerstverhaal, die de Bibliotheekvrijwilliger gaat vertellen. In de Dorpskerk is een korenfestival vanaf 14.00 uur en een kerstverhaal.

Om 19.00 uur zijn de meeste optredens afgelopen en verzamelt iedereen op het Nielenplein. Daar zijn namelijk 450 mensen nodig om Heemskerk in het Guinness Book of Records bij te schrijven! Nova St. Caecilia zal deze recordpoging muzikaal begeleiden en mee zingen mag… Alle deelnemers krijgen een leuk aandenken.

Samen staan we sterk! Daar zijn de drie organiserende partijen het al roerend over eens. Heemskerk kan nog heel wat verwachten aan leuke evenementen in het mooie centrum. Heemskerk heeft het en dat laten we graag zien!

Meer info: cultuurcentrumheemskerk.nl / FB Cultuurcentrum Heemskerk / T 0251 836003 / [email protected]

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing