Kerstpleintje bij Camille

Door: Cor Beumer

BEVERWIJK - Op zaterdag 24 december 2011 wordt voor het zeventiende jaar op het Kerkplein, nabij cultureel café Camille en de Grote Kerk, een bijzonder kerstfeest georganiseerd op een sfeervol ingericht pleintje. Het zo langzamerhand traditionele evenement op het tot Kerstpleintje omgedoopte gedeelte van het Kerkplein, is een publiekstrekker van de eerste orde geworden. Of het nu sneeuwt, vriest, waait of regent, ieder jaar stromen honderden mensen op kerstavond naar het Kerkpleintje in Beverwijk. Eenmaal per jaar is saamhorigheid vanzelfsprekend. Kou en duisternis lijken niemand te deren, samen met de glühwein, oliebollen, vuurpotten, de optredens en de levende kerststal zorgt dit voor het ultieme kerstgevoel. Het Kerstpleintje bindt. Jong en oud, rijk en arm. Op kerstavond is het Kerstpleintje dé plek om met vrienden, bekenden en onbekenden kerst te vieren. 

 

Bijzonder is ‘t wel: Café Camille en de Grote Kerk werken voor het Kerstpleintje nauw samen. Zo opent de kerk gedurende de hele avond haar deuren zodat iedereen de kerk in en uit kan lopen om in het prachtige interieur naar de kerkmuziek te luisteren, een kaarsje op te steken of gewoon even uitrusten. Het kerkbestuur en café-uitbater José Schuyt prijzen zich gelukkig met deze unieke samenwerking en willen deze traditie graag voortzetten.

 

Klokslag 18.00 uur start het unieke evenement op het Kerkpleintje met een hilarische, swingende en boeiende muzikale kerstshow van A Busquito X-Mass. Onlang maakten zij een kerst-CD van formaat met daarop bekende kerstnummers in een geheel eigen A Busquito jasje en een aantal sterke zelfgeschreven kerstkrakers.  Om 19.00 uur wijkt de menigte uiteen om drie rijk uitgedoste koningen door te laten, als zij zich naar een echte levende kerststal op het podium begeven om Jozef en Maria en het kerstkind alle eer te bewijzen. Anna Bongers vertelt daarbij op geheel eigen wijze het kerstverhaal,  bijgestaan door de drie zingende engelen; Loulou, Barbara en Iris.

 

Als de avond vordert zal Sven Duijff, begeleidt door Jan Peter Bast, optreden met vijf speciaal voor deze avond gekozen nummers. De nu achttienjarige Sven was al in 2005 driemaal te gast bij Paul de Leeuw, waar hij live mocht zingen met Cor Bakker en zijn band. Hij haalde het SBS6 shownieuws, ze kwamen zelfs bij hem thuis filmen! Jeroen Post, VJ van TMF, nam met hem de CD-singles ‘Vriend’ en ‘Zomer’ op. Speciaal voor voor het kerstfeest zingt Sven; ‘Waterkant’ van Marco Borsato en de Michael Buble nummers ‘Gold December Night’, ‘Grown Up X-mas List’, ‘It's Beginning To Look A Lot Like X-mas’ en ‘Jingle Bells’. A Busquito X-Mass sluiten vervolgens de eerste helft van de avond af.

 

De tweede helft van de avond start met het Marielle Koeman en Jos van Beest Trio. Dit jazztrio is net terug van een tournee door Japan. Het publiek kan van het trio een lekker jazzy kerstspecial verwachten.  Om 22.10 uur wordt het podium voor de tweede maal omgetoverd tot levende kerststal. Wees op tijd, want de stal start stipt! Nadat Anna Overzier voor de tweede maal het kerstverhaal heeft verteld, zal het popkoor SiVolta ieders hart beroeren met kerstnummers uit het repertoire van Nick en Simon, Miss Montreal en Paul McCartney. Het koor wordt begeleid door Ruud Jansen.

 

Als afsluiter: Gladys Rules Gospels! De helft van de Gladys Knight Tribute Act, te weten Dorien Teeuwisse, Georgia van der Leden, Brigitta de Vente en Jan-Peter Bast hebben een voor deze avond een repertoire uitgezocht van wereldberoemde gospels, spirituals en kerstliedjes, gebaseerd op arrangementen van ondermeer Gladys Knight, Aretha Franklin en Maria Carey.

 

Rond middenacht wordt het programma op het kerstpleintje afgesloten met een massale, hartverwarmende samenzang. Welk lied er wordt gezongen blijft nog even een verrassing. En dan!!! naar huis voor het kerstontbijt…om vervolgens naar bed te gaan met een kerstgevoel van weleer!

 

Overzicht programma Kerstpleintje:

18.00 uur - A Busquito X-Mass

19.00 uur - Levende Kerststal

20.00 uur - Sven Duyff

20.20 uur - A Busquito X-Mass

21.00 uur - Marielle Koeman & Jos van Beest Trio

22.10 uur - Levende Kerststal

22.45 uur - Popkoor SiVolta

23.30 uur - Gladys Rules Gospels

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing