Kerstsamenzang in Grote Kerk

Door: Cor Beumer

BEVERWIJK – Ondanks het feit dat de Protestante Gemeente Beverwijk besloten heeft de Grote Kerk op het Kerkplein af te stoten voor de erediensten, zal deze op kerstavond toch haar deuren openen.

Om 18:00 uur is het Kinderkerstspel, alle kinderen zijn welkom, samen met hun ouders, opa’s en oma’s. Het verhaal is klaar om 18:45 uur. Kom op tijd, dan mis je niets! Het wordt  een bijzonder verhaal over een keizer, die een kerstverhaal wil.

Na de kinderviering zullen een paar kunstschilders in de Grote Kerk aan een schilderij werken. Al meer dan duizend jaar lieten schilders zich door het kerstverhaal inspireren. Nu komen kunstschilders uit onze eigen buurt op kerstavond hun schilderij in de kerk maken. Elk op zijn eigen manier.

Wat is een kerst zonder het zingen van de bekende kerstliederen in het oudste gebouw van Beverwijk. De organisten Ton Veltkamp en Hans Kelder begeleiden u graag op het prachtige Müller orgel.

Beverwijkers willen zingen in de huiskamer van “de Wijk”. Geen preek, maar wel momenten van samenzang van bekende kerstliederen, momenten van herinnering, luisteren naar gedichten, naar een zanger(es) en een stukje orgelmuziek.

U komt toch ook op dinsdagavond 24 december? De aanvang is om 21:00 uur, boekjes met teksten zijn aanwezig,

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing