Kerststal in St. Agathakerk

Door: Cor Beumer

BEVERWIJK – Ook dit jaar is in de St. Agathakerk aan de Breestraat rondom de kerstdagen weer een prachtige kerststal te bezichtigen. Het bouwteam is al sinds september bezig met de bouw van deze kerststal, welke bekend staat als een van de grootste kerststallen van Nederland.

Dit is het thema voor 2012, uitgaande van de achtergrondgedachte, dat we ons meer zouden moeten bekommeren om onze medemensen. Juist daarom vinden we naast de centraal geplaatste stal enkele taferelen die met dit thema te maken hebben: ‘de barmhartige Samaritaan’, en ‘de goede Herder’ .

Zoals ieder jaar wordt gebruik gemaakt van mensgrote figuren en dieren op een podium met een breedte van ruim 20 meter, onderverdeeld in verschillende taferelen:

     

  • De herderfamilies rusten uit rond het kampvuur in hun woestijntent na een dag schapen hoeden. Na lang zoeken hebben ze dat ene verloren schaap met vreugde weer weten terug te brengen naar de kudde. Totdat een engel hen aanspoort naar de stal te komen, een primitief onderkomen tussen de dieren met op de achtergrond de koele sterrenhemel..
  •  

     

  • Het pasgeboren kind ligt in het hooi, onder toezicht van zijn bezorgde ouders, terwijl de drie wijzen uit het oosten met hun geschenken al in aantocht zijn..
  •  

     

  • Het tafereel van de barmhartige Samaritaan, de man die niet aarzelt een hulpeloze vreemdeling; een beroofde en gewonde reiziger,  bij te staan waar anderen hem passeren zonder ook maar een vinger uit te steken..
  •  

De kerststal is te bezichtigen op zaterdag 15 en 22 december en zondag 16 en 23 december alsmede dagelijks in de periode vanaf 25 december t/m 6 januari, steeds van 12 tot 16 uur. Er wordt naar gestreefd tijdens de bezoekuren verschillende zangkoren te laten optreden.

De toegang is gratis, maar een bijdrage voor de kosten van o.a. gereedschap en bouwmaterialen wordt door het bouwteam van ca. 20 vrijwilligers zeer op prijs gesteld! Er is voldoende parkeerruimte te vinden op het Meerplein, direct achter de in 2004 geheel gerestaureerde, duidelijk herkenbare koepelkerk, van de vermaarde architecten Jos en Pierre Cuypers.  De kerk is rolstoeltoegankelijk.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing